SON DAKİKA


Foto Galeri > Temmuz'da asgari ücrete ne kadar zam gelecek?

Temmuz'da asgari ücrete ne kadar zam gelecek?

29 Mart 2023 Çarşamba - 12:08

Temmuz'da asgari ücrete ne kadar zam gelecek?

1 / 6 Temmuz'da asgari ücrete ne kadar zam gelecek?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Asgari ücrete zam Temmuz’da” dedi. Peki, asgari ücrete ara zam ne kadar olacak? İşte enflasyon tahminlerine göre zam hesabı.

2 / 6 Temmuz'da asgari ücrete ne kadar zam gelecek?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti Genel Merkezi'nde görüştü.

3 / 6 Temmuz'da asgari ücrete ne kadar zam gelecek?

Görüşme öncesinde basın mensuplarının “Asgari ücrete zam olacak mı?” sorusu üzerine Bakan Bilgin, “Asgari ücrete zam Temmuzda” dedi.ENFLASYONA BEKLENTİLERİNE GÖRE ASGARİ ÜCRET HESABIAsgari ücret Ocak ayında yapılan zam sonrası 8,506 TL net olarak uygulanıyor.Şu anda Ocak ve Şubat ayı enflasyon oranları belli oldu. Ocak ayında aylık bazda enflasyon 6,65 olarak açıklanmıştı. 3 Mart tarihinde açıklanan Şubat ayı enflasyon rakamlarına göre aylık bazda enflasyon % 3,15'lik artış gösterdi. Bu hesaplamalar doğrultusunda iki aylık enflasyon farkı 9.8 oldu.

4 / 6 Temmuz'da asgari ücrete ne kadar zam gelecek?

Temmuz ayına kadar açıklanacak Mart-Nisan-Mayıs ve Haziran aylarına ait 4 enflasyon verisi daha var. Bu veriler geldikten sonra enflasyon fakrı ortaya çıkacak olsa da şimdiden 9,8 oranında bir fark oluşmuş durumda.

5 / 6 Temmuz'da asgari ücrete ne kadar zam gelecek?

İki aylık oluşan 9,8'lik farka göre asgari ücret 9 bin 500 TL seviyesinin üzerinde oluyor. Geriye kalan 4 aylık verinin de gelmesiyle beraber asgari ücretin 10 bin TL'nin üzerinde olması bekleniyor.





VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap