SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bir iyilik hareketi
23.11.2020

Zor ve sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz! Bir tarafta daralan bir çemberle etrafımızı sarmaya devam eden Korona belası, diğer tarafta salgının da getirdiği daralmayla her geçen gün kötüye giden bir ekonomi. Alınan tüm tedbirlere, verilen tüm desteklere rağmen her geçen gün durum daha da kötüye gidiyor. Üstelik herkes her şeyin farkında olmasına rağmen sorumluluğu sadece devlete atarak bunların geçmesini umuyor/bekliyor.

Öncelikle herkes bireysel olarak durumu kabul edecek ve şahsi ve toplu tedbirlere tam anlamıyla uyacak. Devlette üstüne düşeni yerine getirecek. Hep birlikte öncelikle Korona krizinin ardından ekonomik sorunların üstesinden geleceğiz. Ki; devlette üstüne düşeni fazlasıyla yapıyor zaten. Koronayla mücadele de tüm sağlık tedbirlerini ve hizmetlerini ücretsiz sunuyor, ekonomik desteklerle tüm kesimleri destekliyor. O yüzden biz de alınan önlemlere sabırla uyacağız…

Bu zorlu süreç hepimizi adeta köşeye sıkıştırırken dünyada güzel şeylerde oluyor. Giresun’un Bulancak İlçesi Belediye Başkanı Recep Yakar'ın talimatı ile kurulan, “Bulancak Belediyesi İyilik Hareketi Birimi” ilçe genelinde ihtiyaç sahiplerini belirleyerek ve ziyaret ederek tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Bunu da Belediye, Kaymakamlık, hayırseverlerin katkı ve destekleriyle yapıyorlar. İyiliğin en güzel tanımlarından olan paylaşmanın Bulancak’ta vücut bulduğu bu hareket bu zor günlerde yüzlerde bir nebze tebessüme neden oluyor. Başlangıçta küçük bir hareket olarak başlayan bu paylaşım her geçen gün katkı yapanların çoğalmasıyla da çığ gibi büyüyor. Bulancak’ta başlayan bu çalışmanın örnek olması ve tüm dünyaya yayılması gerekiyor. Çünkü iyilik paylaştıkça artacak ve tüm sıkıntılar sona erecektir. Bu anlamda Bulancak Belediye Başkanı Sayın Recep Yakar’ı bu işe vesile olduğu için ve katkı sunan tüm kurum ve kişileri desteklerinden dolayı kutlamak gerek.

Günümüz dünyası ekonomi ve kazanmak üzerine kurulmuş. 

Günümüz insanı da hayatını sürdürmek için çalışmak ve üretmek zorundadır. İşte bu zorunluluk sadece daha fazla kazanmak hırsına dönüşüyor ki; bu durum tüm dünyayı azınlıkların üstün ve mutlu olduğu bir dünyaya dönüştürüyor. Evet bazıları çok kazanıyor  ama paylaşmıyor. Oysa paylaşmak iyiliktir ve huzuru mutluluğu getirecek olan da budur. Bulancak Belediyesi başlattığı iyilik hareketi ile bunun farkına varmış ve bu mutluluğu yaşıyor ve yaşatıyor. Belki ütopik bir düşünce ama bu hareket tüm dünyayı sarmalıdır.

Sonuç olarak ekonomi sadece kazanmak değil, paylaşmak üzerine de tesis edilmelidir. Çünkü iyilik her zaman kazanır… 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap