SON DAKİKA
SON DAKİKA


Barış Pınarı
12.10.2019
9 Ekim Çarşamba günü başlatılan “Barış Pınarı Harekatı” ile Suriye’nin kuzeyinde oluşturulmak istenen Güvenlik Koridoru operasyonu  başarılı ve kararlı bir şekilde sürdürülüyor. Allah devletimize ve güvenlik kuvvetlerimize güç ve kuvvet versin.
Tarihinin her döneminde dış mihrakların tehdidini hisseden bir milletiz. En fazla da dost bildiklerimizin, kendimize yakın gördüklerimizin ve içerideki hain işbirlikçilerinin tehdidini hissettik ve yaşadık. Ancak bu millet öyle bir millet ki; tüm tehditleri her zaman için yok etmesini bilmiş, tam bitti derken yeniden ayağa kalkmasını bilmiştir.
Bugün gelinen noktada da tüm dünyaya rağmen başlatılan bu harekatta dostu düşmanı yeniden görme fırsatı bulduk. İşte; Arap Birliği, Suriye'deki harekatımızı kınıyor. Kimler mi var bu birlikte; Birleşik AE, Cezayir, Fas, Filistin, Irak, Libya, Lübnan, Mısır, Somali, Sudan, Arabistan vb..
Filistin sonradan kınama noktasında olmadıklarıyla ilgili bir açıklama yaptı. Ama destekleme açıklamasında bulunmadı. Mısır’ın başını çektiği acil toplantıya da katılacaklarını açıkladı.
Biz hem devlet hem millet olarak bu ülkeler için her fırsatta; gözyaşı dökerken, özgürlük naraları atarken, insani yardımlarla en önde koşarken verdikleri karşılık ne yazık ki her zaman bu oluyor. İyilik yap kötülük bul diye boşuna demiyorlar. Türk'ün Türk'ten başka dostu olmadığını bir kez daha görmüş olduk. Ne denilir ki; şimdi bu durumda. Tereddütsüz söyleyebilirim ki;  Allah belanızı versin. Müslümanlık, kardeşlik anlayışı bunların bu kadar işte! Ama bir yerde iyi de oldu. Kimlerin dost olmadığını açık açık görebildik.
Ama dostlarımızı da gördük. İşte AB’nin #BarışPınarıHarekatı nı kınama girişimini “Ülkeler Sınırlarını Savunabilir" diyerek bizi destekleyen Hun Türklerinin ülkesi Macaristan’ın vetosu içimize su serpti. Azerbaycan’ın, Pakistan’ın ve Katar’ın destekleme açıklamaları gerçek dostların kim olduğunu ortaya çıkardı.
Dost bildiğimiz Araplar değil miydi birinci dünya savaşında bizi arkamızdan vuran. Filistinde, Suudi Arabistan da, Yemen de türküleri bile yapılan hainlik destanlarını unutmadık. Şimdi de unutturmuyorlar.
Artık biliyoruz ve görüyoruz. Onların bilmediği İslamın son ordusunun iman gücü karşısında kimsenin durmayacağı. Daha operasyonun ilk günlerinde destanlar yazmaya ve tüm dünyaya insanlık dersleri vermeye başladık. Dünyada hangi ordu sevinç gösterileriyle karşılanır. Hangi ordunun askeri savaşa giderken düğüne gidiyoruz der. İşte Türk ordusu böyle bir ordu. Gittiği yere barış, adalet, sevgi ve huzur götürmek için yola çıkan ordumuzu Allah muzaffer eylesin. Ayaklarına taş değdirmesin.
Millet olarak birlik ve beraberliğimizi tesis eden bu operasyon inşallah istenilen neticeyle sonuçlanacak ve Suriye’nin kuzeyinde oluşturulacak güvenli bölgede ülkemizde misafir olan 4-5 milyon Suriyeli de geri dönecektir.
Türk’ün destanının yeniden ve tekrar yazıldığı “Barış pınarı harekatı” tüm dünyaya anlamaları güç olsa da büyük ve önemli dersler verecektir...

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap