SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trafik teröristlerine kim dur diyecek?
31.07.2018

Karadeniz Gazetesi'nde Büyük Liman temsilcisi olarak uzun yıllar birlikte görev yaptığımız Muhammet Taş bir süredir  kanser hastalığıyla mücadele ediyordu. Bu amansız hastalıkla mücadele eden ve en sonunda hastalığı yenen Taş'ı bu süreçte en çok ne rahatsız ediyordu dersiniz? Kanserle cebelleşip bu hastalığı yenen ve dimdik ayakta olan arkadaşımızı en çok rahatsız eden toplumun büyük bir kesiminin de rahatsız olduğu araçların egzoz sesiydi. Araçlara çeşitli aparatlar takılarak neredeyse kulakları sağır edecek şekilde gürültüler çıkarılıyor. Hastane etraflarında gecenin bir yarısı aşırı gürültülü egzozlarıyla yarış eden sürücülerden tutun da yol vermeyen sürücüler ile dakikada bir korna çalan dolmuş sürücüleri ve nihayetinde düğünümüz var deyip gecenin bir yarısında konvoy yapanlar Muhammet Taş'ı bir hayli rahatsız etmiş.

EMNİYET HAREKETE GEÇSİN

Taş şunları söyledi: Hastanede yatarken birlikte tedavi gördüğümüz hastalar hep bu husustan rahatsızdılar.  Egzoz sesleri sanki beynimizi deliyordu. Trabzon İl Emniyet Müdürü göreve başladığında trafiğe çok dikkat ediyordu fakat artık sanki emniyet de bu işleri yavaşlatmış gibi.

Bakın Taş, başka neler diyor: Yıllardır gürültü çıkaran otomobil, motor vb. araç sürenlerin halkın sağlığını umursamaz tavırları artık dayanılmaz hale geldi. Egzoz patlatan, drift çekenler, korna çalan ile trafikte tehlikeli araç kullananlar kazaya davetiye çıkartırken bu durumun önlenilemeyişine canım çok sıkılıyor, üzülüyorum bazen de çıldırıyorum. Çünkü her gün aynı. Hele gece geç saatlerde müziği son sesine kadar açanlara ne demeli? Bir diğer konu ambulans ile fakülteye gidiyorum özellikle Akçaabat bölgesinde emniyet şeridini kapatarak ambulanslara bile yol  vermeyen sürücüler var. Yani bu kadar bir insan duyarsız olabilir mi? Bu sıkıntıları şu an hasta biri olarak yaşıyorum.

ALLAH AŞKINA DURDURUN!

Her egzoz patlatan bir araç evimin altından geçtiğinde beynimde nasıl sıkıntı oluşturduğunu ben bilirim. Böyle benim gibi düşünün ne kadar hasta vardır. Avrupa ülkelerinde trafik cezalarının can yakıcı olması trafikte araçların seyrine yansıyor. Demek ki, bu iş eğitimle olacak iş değil. Gürültü çıkaran ve trafikte tehlikeli araç sürenlere öyle çay parası gibi trafik cezası kesilirse bu işler asla çözülmez. Bu manada şahsen benim hiçbir ümidim yok. Bu toplumda birlikte yaşıyorsak, Hiç kimse bir başkasının sağlığını tehlikeye sokamaz. Sokanlar bedelini ağır ödemeli. Çünkü ölen geri gelmiyor.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap