SON DAKİKA
SON DAKİKA


Siyasette Fısıltı Gazetesi
18.10.2018

Siyasi iklim ülkemizde her dönemde gergin olmuştur. Ne yazık ki, siyasetin bütün katmanlarında yaşanan bu gerginlik hali toplumun en kılcal damarlarına kadar sirayet ediyor. Siyasette yaşanan atışmalar, yer yer hakarete ve küfre varan söylemler siyaset dilini zehirlediği gibi toplumu da geriyor. Sosyal kutuplaşmanın bu kadar artmasında siyaset dilinin oldukça etkisinin olduğunu söyleyebiliriz. Halbuki muhalefet ve iktidar söylemlerine dikkat etse ve hakkaniyetten uzak eleştiriler yapılmasa pek çok mesele halledilmiş olacak. Bizim birbirimizi dinlemeye ihtiyacımız var. Kutuplaşma ve gerginlik kimseye zerre kadar fayda sağlamaz. Bu şekilde günü kurtarabilirsin ve bir algı yaratıp bundan kısa süreli bir fayda da sağlayabilirsin ama uzun vadede kendin için çok sancılı bir süreci de tetiklemiş olabilirsin. O nedenle makam ve mevki ne olursa olsun herkes söylemine dikkat etmeli. Gerçekler bir gün ortaya çıkar. Evet gerçeklerin bir gün ortaya çıkma gibi bir huyu vardır. Ve gerçekler ortaya çıktığı zaman bundan en çok bu sunni algıları yaratanlar zararlı çakacaktır.

MERT OLALIM

Maalesef, bu algı operasyonları yerel seçimlerde de siyaset dilini zehirleyen bir hâl aldı. El altından çıkabilecek aday adayları için kara propaganda yapılıyor. Fısıltı gazetesiyle siyasete yön vermeye çalışılıyor. Şuyu vukuundan beter derler ya, işte bu fısıltı gazetesi siyaseti esir alıyor. Ve bütün taşları yerinden oynatıyor. Böylesine bir tutum ne ahlaki ne de ilkeli bir davranıştır. Hiç aslı astarı olmayan dedikodular fısıltı şeklinde dolaşıma sokuluyor. Yahu mert olalım... Ne gerek var böylesine berbat algı oyunlarına! Herkes herkesi biliyor, tanıyor. Birbirimizin ne yaptığını, ne ettiğini hatta ne içtiğimizi bile biliyoruz. Siyasi menfaat için birbirimizi karalamak, ötekinin lehine birinin ayağını kaydırmak inanın ki, en çok bu davaya zarar verecektir. AK Parti ya da muhalefet fark etmez bu durum ne yazık ki bütün siyasi partilerimizde var. Eğer tersi olsaydı, ne bu kadar sert bir şekilde siyasi iklim gerilirdi ne de toplumumuz. Her şey de olduğu gibi siyasette de önce ahlâk ve maneviyat gerekli diyelim. Başka ne diyelim?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap