SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hedefsiz gençlik
27.09.2018

1960'lerden 1990'lara kadar gençliğin iyi kötü bir derdi vardı; bir ideali, bir iddiası vardı. Ama artık yok! Bunun, ideolojiler çağıyla bir ilgisi var elbette. Ama mesele çok daha derin ve köklü. 2000'li yıllardan itibaren gençlik, derdini de, idealini de, iddiasını da yitirdi. Şimdi esen rüzgârların önünde sürükleniyor... Gençliğin ideali sadece şekilciliğin önüne geçmiyor. Gençlik son dönem bir döveme modası aldı başını gidiyor. Yırtık giyisiler renga renk saç modellerinden alında birçok alanda gençliğimiz ezilip gidiyor. Bugün gençlerin en büyük sorunu yaşamakta oldukları kimlik karmaşasıdır. Ben kimim sorusuna makul bir cevap bulamayan genç, fırtınaya tutulmuş gemi gibi yalpalamaya devam ediyor. Değerler ekseninden uzaklaştığı için attığı her adımda büyük hatalar yapıyor ve dibi görünmeyen çukurlara, sonu bilinmeyen dehlizlere doğru sürükleniyor. Anne babalar suçu başkalarının üzerine yıkarak sorumluluktan kurtulmaya çalışıyorlar. Onlara göre gencin içine düştüğü bu durumun nedeni, sosyal Medya, çevresel faktörler ve gencin sorumsuzluğu. Sorunu dış etkenlerde arayan ebeveynler çözüm olmak yerine çözümsüzlüğe sebebiyet veriyorlar. Zira onların bu tavırlarının sonucunda bencil bir nesil ortaya çıkıyor.

EĞİTİM AİLE BAŞLAR

Devletin en küçük nüvesi olan ailede genelde saygı-sevgi yok. Küçük-büyük belli değil. Çocuklar kimi zaman anneye “cadı”, babaya ise “moruk” diye hitap ediyor. Saygılı çocukları tenzih ederim. Kimse kimseye bir söz söyleyemiyor. Herkes kendini haklı görüyor. Bu eğitim meselesidir. Eğitim ailede başlar, okulda gelişir, çevrede olgunlaşır. Bu nedenle bu üçgen çocukların hayatta iyi bir insan olması için çok önemlidir.Toplum ise ahlaki değerlerin tahrip edilmesine seyirci kalmış, “adam sendecilik” ve “bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın” zihniyeti en yüksek seviyeye çıkmıştır. İnternet, medya yoluyla ahlaki ve manevi değerler tahrip edilmeye devam etmektedir. Bunların sonucu okul, aile ve çevre üçgeninde şiddet giderek tırmanmakta ve ülkemizde madde ve alkol bağımlılığı giderek artmaktadır. Televizyonlarda oynayan diziler toplumumuzun ahlak ve manevi değerlerini tahrip etmektedir. Gençlerimize kötü alışkanlıkları özendiren bu TV dizileri tembelliği, miskinliği, üretmeden tüketmeyi ve zamanlarını boşa geçirme alışkanlıkları edindirmektedir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap