SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fındıkta Kesin Çözümler Gerekli
11.08.2018

Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinde gösterdikleri oy oranıyla rekor kıran Karadeniz illeri Bayburt, Gümüşhane, Rize ve Trabzon'da yapacağı teşekkür ziyareti kapsamında, Cumhurbaşkanlığına ait uçakla saat 23.40 sıralarında Trabzon Havalimanı'na geldi. Cumhurbaşkanımız havalimanından helikopterle memleketi Rize'nin Güneysu ilçesine geçti. Helikopterle Güneysu ilçe futbol sahasına gelen Erdoğan'ı vatandaşlar coşku ve sevgi gösterileriyle karşıladı. Kendisine sevgi gösterilerinde bulunan vatandaşlara seslenen Erdoğan, ana-baba ocağında olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

BABA OCAĞI HER ZAMAN FARKLIDIR

Şunu açıkça ifade etmeliyiz ki, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Trabzon ve Karadeniz'e olan ilgisi ve sevgisi herkesin malumu... Tabii ki, Cumhurbaşkanımız Türkiye'nin her bir köşesiyle ilgileniyor. Ama, "Her yiğidin gönlünde bir aslan yatar" atasözü misali onun gönlünde Trabzon ve Rize'nin yeri bir başka... Cumhurbaşkanımızın Trabzon'a ve Karadeniz'e olan muhabbeti de böyle bir şey. Baba ocağı hepimiz için ayrı bir anlam ifade eder.

EN AZ 12 -13 TL OLMALI

Cumhurbaşkanımızın Karadeniz ziyareti tam da fındık sezonuna denk geldi. Üreticilerin gözü, kulağı hükümetin açıklayacağı fındık fiyatında! Üretici fındık fiyatında son 4-5 yıldır yaşanan hayal kırıklıklarını tekrar yaşamak istemiyor. Üreticilerle konuştuğumuzda, yıllık enflasyon oranı (yıllık enflasyon %15 olarak açıklandı) ile ayrıca ÜFE ve TÜFE oranlarına göre fındık fiyatının en az 14-15 TL olması beklentisi var. Bu fiyat bandının altındaki bir rakam üretici için bir anlam ifade etmez. Çünkü fındık yevmiyelerinin, gübre ve ilaç fiyatlarının sürekli tırmandığı bir dönemde fındık üreticilerinin maliyetleri de aynı oranda artıyor. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımıza güvencimiz sonsuz. O, üreticinin halinden anlar. Ve en makul fiyatı verir diye düşünüyorum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap