SON DAKİKA
SON DAKİKA


24 HAZİRAN’A 4 KALA…
22.05.2018

Sandık başına tüm hızıyla gidiyoruz. Partiler yavaş yavaş isimleri öne çıkarmaya başladı. Kampanyayı güçlü bir şekilde yürütecek halkın nezdinde ağırlığı olan adaylar halkın karşısına çıkıyor. Bütün siyasi partiler kendilerine azami oy kazandıracak adaylar üzerinde yoğunlaşıyor. 24 Haziran seçimlerinde aslında parti teşkilatları tam manasıyla sınava giriyor. Artık liderler kendileri, teşkilatlar ise kendilerine oy isteyecekler.

Sandıktan cumhurbaşkanı kim çıkarsa arkasından gelecek olan vekil sayısı düşük olursa bu kimin daha çok halk tarafından etkisi olduğunu gösterir. Partiler bir bir isimlerini veriyor. AK Parti'de son günlerde farklı listeler paylaşılıyordu ki liste dün akşam belli oldu. Bana göre en sancılı süreç CHP'de yaşanacak. Zira CHP Genel Merkezi'nin çatı adayı olarak göstermek istediği Abdullah Gül'e en çok karşı çıkan adaylar bir bir liste dışı bırakıldılar. Trabzon'dan CHP Milletvekili Haluk Pekşen'in kesin olarak aday gösterilmediği ve yerine Ahmet Kaya'nın 1. sıradan aday gösterildiği açıklandı.

CHP'de sol kanadı temsil eden Eren Erdem, Barış Yarkadaş, İlhan Cihaner, Musa Çam, Mustafa Balbay, Ali Şeker, Zeynep Altıok, Haluk Pekşen, Şenal Saruhan, Musa Çam, Erdin Bircan, Hüsnü Bozkurt, Necati Yılmaz, İsmet İnönü'nün torunu Gülsün Bilgehan Toker de aday gösterilmedi. Bundan sonra siyasi partiler açıklanacak adaylarına sahip çıkarak şehirlerine ne katkı yaparız bunun çabası içinde olmalılar. Siyasiler sırf eleştiri olsun diye birbirini eleştirmemeli. Gözler Trabzon’da nasıl bir tablo çıkacak durumunda...

MHP’nin biri Nihat Birinci, ülkücüleri gezmeye başladı. MHP’de kabuk kırıldı, fındığın içi partide, kabukları da İYİ Parti’yi kurdu. Orada yeniden bütün olarak seçime girdiler. Çok yönlü bir seçim olacağı sözü de buradan anlaşılıyor. MHP mi muhalifler mi? Liderler mi teşkilat mı? Cumhur İttifakı mı ve Millet İttifa kı mı? 24 Haziran akşamı birçok siyasi isim ve parti bir daha siyasi arenaya çıkamayacak sonuç olacak.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap