SON DAKİKA
SON DAKİKA


Karadeniz Gazetesi Okuyucuları…
6.09.2019

Değerli kardeşlerim, hemşerilerim. Uzunca bir aradan sonra yeniden Sizlere Karadeniz’in en köklü ve güçlü gazetesi ile ulaşmanın verdiği mutluluğu ifade ederek cümlelilerime başlamak istiyorum bugün. Hepimiz biliyoruz ki  Karadeniz demek sevda demektir. Bunu en iyi bilenlerdensiniz. Belki Trabzon’da yaşamıyorum ama oralar da bizim topraklarımız. Zira baba toprağım orası. Yüzyıllar öncesine dayanan bir serüven…Bugün bize Kıbrıs Türkü diyorlar. Doğrudur Türküz çok şükür, sadece Kıbrıs’tayız. Ata yadigarı topraklarım Karadeniz’e hepinize bu vesile ile yeniden selam sevgilerimi istirham ediyorum.  

Biliyorsunuz ki yüzyıllar geçse de bizler için vazgeçilmez mesele olan Vatan topraklarımızın bekası hepimizin paydaşıdır. Lakin şu da bir hakikattir ki bugün Vatan topraklarımız üzerinde oyunlar bitmedi. Bir tarafta koparılmak istenen bağlarımız üzerine çabaları diğer tarafta birleşik Kıbrıs diye önümüze konan projeler. Senelerce milli davamız dediğimiz Kıbrıs’ta varoluş ve egemenlik kavgasını veren kahramanların çoğu göçüp gitti. Ama oyun bitmedi. İçimizde ve dışımızda halen Kıbrıs’ın Yunan, hatta Karadeniz’in sözde Pontus olması için uğraşıyorlar. Uğraşacaklardır da.

Misakı Milli sınırlarımızı biz biliyoruz. Şüphesiz onların davası varsa bizim de var. Onların hesabı varsa bizlerin de hesapları vardır. Onlar nasıl ki Samsunda Gazi Mustafa Kemal’in yaktığı meşaleyi hazmedemediler, çağ açıp çağ kapatan Fatih Sultan Mehmet’in Trabzon fethini unutmadılar bugün de Akdeniz, Karadeniz ve Ege’de Türk Devletinin gösterdiği refleksi hazmedemiyorlar.  Sakın unutmayın, şuan Türk Devletinin bizzat Doğu Akdeniz’de gösterdiği refleks hazmedemedikleri projelere vurulan çok önemli hançerdir. Zira Doğu Akdeniz gün geçtikçe ısınmaktadır. Türk Deniz Kuvvetlerimiz Hava Kuvvetlerimiz ve adadaki Kara Kuvvetlerimizle 24 saat esasında Kıbrıs Türklüğünü ve haklarını korurken Türkiye’nin de meşru haklarını koruma kararlılığı yürütmektedir.

Öyle ya onlar uluslar arası hukuktan bahsediyorlar. Lakin uluslar arası hukuktan elbet Biz de bahsedeceğiz. Uluslar arası hukuku nasıl yok saydıklarını ve güç politikası esasında hareket ettiklerini anlatacağız. Dillerinin başka icraatlarının başka olduğunu bıkmadan anlatacağız. Zira şuan gösterilen refleks yani kıvılcımın adı direniştir, diriliştir. Bu mücadele bekadır. Bu dava müşterektir. Evvela hafızalarınıza not edin ki Kıbrıs giderse Türkiye üzerinde hedeflerini uygulamaya koyarlar. Niyet bu. Mesela Suriye’de yaşanılanları gördük, bizzat yaşadık,gereğini Devlet Afrin,Zeytin Dalı,Pençe gibi operasyonlarla yaptı, devam da ediyor.

Hatta Terör örgütlerinin zaman zaman Karadeniz’de gerçekleştirdikleri terör saldırılarından Gürcistan’a, Karadeniz’e uzanan fay hattının Ege ve Akdeniz’le ilintili olduğunu belirtmek de gerekiyor. Tabi ki söz çok. Lakin bugün sözü çok uzatmayalım. Hepinize selam sevgilerimi iletiyorum yeniden.  Bastığınız toprağın bekası için halen şehit olanlarımızı rahmetle anarken, tüm şehit ve gazi ailelerimize Rabbim sağlık vermesini temenni ediyorum. Hakları ödenemez. Sevgilerimle, Allah’a emanetsiniz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap