SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yangın Yeri
20.12.2020

Ortalık yangın yeri  öyle bir yangın yeriki korkarım o yangın yerinden sağ çıkmayı başaran ancak bunun bilincine varabilecek.Neden böyle söylüyorum dersiniz? Çünkü herkes  hafta sonu yasaklarından rahatsız  yılbaşı programı yapamayacağından dolayı üzgün ve belki de  yeni bir yıla  bu kadar kötü ve mutsuz girmek istemiyor.Hani bir inanış vardır ya yeni bir yıla nasıl girerseniz öyle devam eder diye .Gerçi  tüm dünya ülkeleri bu yılı zihinlerinden silmek istiyor.Keşke imkanımız olsada  2021 deki yansımalarını da silebilsek.Demem şu ki  sağlıktan başka  hayata tutunabilmekten başka  bir beklentimiz de 2021 de olmasın.İşte bu yüzdendir ki bu yasakları özümseyelim  işte bu yüzdendir ki ortalık yangın yeri.

Bir  ay önce gördüğümüz hastalara  bakıyoruz birde şimdi gördüğümüz hastalara her gün yeni bir şey öğreniyoruz bu virüs hakkında  hala hastalığı tanımlayamadık.Sadece akciğer tutulumları ilerleyen hastalara hastanede yatarken ne  tedavi vereceğimizi    ve hangi noktada yoğun bakıma alacağımız  konusunda bir fikir birliğine varabildik.Ayaktan geçirdim diyen hastaların  2-3 ay sonra farklı şikayetlerle karşımıza geliyor olmaları da hastalığın  korkutucu  farklı bir yanı.            

Hastalık  her  organı tutup farklı şikayetlerle kendini gösterebiliyor.Halen tek bir tanı yöntemi ile hastalara yaklaşamadık. Testi negatif olan birçok akciğer tutulumu olan hasta var.Ama taa baştan beri sadece PCR sürüntüsü ile tanısı konan bir hastalık gibi gösterilen bu hastalık vatandaşların aklını karıştıran  bir  hal aldı. Öyleki hastalığa farklı yaklaşımlar ve dinamik bir süreç içerisinde yönlendirdiğimiz tedavi protokolleri  vatandaşı haklı pozisyona düşürmüyorda değil.Hastalığa farklı yaklaşımlar derken  yanlış anlaşılmak istemem .Hekimler ellerindeki tüm imkanları kullanarak her türlü tedaviyi  deneyimlemek istiyor aksi taktirde o hastayı  kaybedeceğini biliyor.İşte bu yüzdendir ki yaşanan bu dinamik süreç size  sağlık politikamızın  tutarsız gözükmesine sebep oluyor.               

Sevgili vatandaşlar ortalık yangın yeri çevresinde bu acıyı yaşamayan kalmadı. Bırakın sağlık çalışanları  birde  sizin kargaşanızla uğraşmasın .Yalan yanlış bilgiler ile hekimlerin  işine karışmayın.Sizin yapacak olduğunuz tek şey  mümkün olduğu kadar teması azaltmak kendi bünyenizde olabildiğince çekirdek aile olarak bir müddet daha yaşamak olmalıdır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap