SON DAKİKA
SON DAKİKA


Neyin İnadı Bu
26.08.2021

Covid hastaları özel hastanelere sirayet ettiği zaman durum pek iç açıcı değil  demektir. Gerçi özel hastanelere rağbetin olduğu bir şehir olsa da Kayseri , poliklinikte baktığım hastalardan hemen vakaların gidişatını anlayabiliyorum. Sağlık bakanının akşamları duyurduğu  vaka sayılarına bakmadan  ( gerçi hala vaka sayısının verildiği o şema yayınlanıyor mu onu da bilmiyorum ya ) covid enfeksiyonunun son durumu hakkında yorum yapabiliyorum. Bir ara  yanıldığımı düşünmüştüm eylül ayına vakalar patlak verir demiştim. Ancak son 2 hafta bana yanılmadığımı gösterdi. Önce covid geçiren hastaların kontrole gelmesi, arkasından da yeni covid vakalarının tespit edilmesi. İşte tecrübe beni yanıltmadı dediğim son iki hafta.

İki sinovac aşılılar covid geçirmeye başladı ve aşılı olup herhangi bir akciğer enfeksiyonu geçiren ya da alevlenme yaşayan KOAH ( müzmin tıkayıcı akciğer hastalığı) hastaları da aklımızı karıştırmaya başladı. Her zaman PCR pozitifliği yakalayamadığımız hastaların bu durumu karşısında acaba aşı hastalığın klinik seyrini değiştirdi mi? PCR pozitifliği baskılanmış olabilir mi? Delta varyantı ile karşı karşıya mıyız? Aşı bulaştırıcılığı ne kadar baskılıyor? gibi soruları akla getiriyor.

Aşı olanlara diyecek bir lafım yok ama kurtuluşun aşıda olduğu covid pandemisinde aşı karşıtı olmanın da , türkovac aşısı beklentisi içerisine girmenin de  bir anlamı olmayacağını düşünüyorum. Siz  bekleye durun , biz ise covid hastalarına bakarken aşılı olmamıza rağmen tedirgin bir şekilde hasta bakalım.

En büyük korkum da hep özentisi içerisinde olduğumuz şu Avrupa ülkelerini örnek alma güdüsü olur. Her şeye rağmen birçok Avrupa ülkesinden ve dünya ülkelerinden bu pandemiyi yönetme adına başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Tek eksiğimiz aşılar konusunda herkese yorum yapma hakkı vermiş olmamız. Haliyle vatandaşın aklı karışık ve doğal olarak bir aşı karşıtı kitle oluştu.

Bir dünya sorunu haline gelen bu pandemi den kurtulmanın tek yolu aşıdır. Birlik içerisinde ilerler ve aşı karşıtı kitleler oluşturmaz isek bir çok ülkeden daha önde ilerleriz. Çünkü bizim sağlam  duruşu olan fedakar  sağlık çalışanlarımız ve sağlığa ayrılmış ciddi bir bütçemiz var. Bunun için sağlık bakanlığının sizin için oluşturduğu aşı takvimini takip edip aşı olmamız yeterli olacaktır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap