SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kronik Hastalık Tanı Telaşına Düştük
25.08.2020

Covid-19 enfeksiyonunu normalleştirip hayatımıza entegre etmediğimiz süre içerisinde hem üretkenlik adına hem de vatandaş psikolojisi adına ciddi zahiyatlar vermeye başlayacağız. Çalışan  kişiler çocuklarını  bırakacak tam gün hizmet verecek   kreşlere ya da okula ihtiyaç duyuyorlar. Ancak okulların açılmasının planlandığı şu günlerde  bir çok öğretmen  tedirgin   işe başlamak istemiyor. Müdürleri kronik hastalık sorgusu yapıp   çalışanlarını değerlendirmek istiyor .Daha evvel astım , koah , hipertansiyon  gibi hastalık tanıları  ile belli dönemlerde tedavi almış,  ancak rutin takiplere girmemiş  uzun süreler stabil seyretmiş ve şu anda ilaç kullanmayan  bir çalışan  grubu  var ki bu hastalıklarının tanımlanarak e. nabıza kaydolmasını istiyorlar. Biz bir dönemde emniyet grubu çalışanları ile bu sorunu yaşamıştık. Polisi  öğretmeni kendini bu şekilde  korumaya çalışırken aylardır sağlık sektöründe hizmet veren doktor hemşire temizlik görevlisi sekreter  bu hastaların içinde  ağız ağıza  savaş vermekte ve vermeye de devam etmektedir.

Sağlık bakanı bir ara doktorunu hemşiresini camlardan alkışlattırdı,   doktoruna tavandan döner sermaye ücreti vereceğim dedi. Peki doktorlar bu ücreti aldılar mı aldılarsa kaç ay aldılar  ya da doktoruna tavandan döner sermaye ücreti verirken hemşiresine  ve asgari ücretle çalışan  gerektiğinde bir doktordan daha fazla virüs yüküne maruz kalan  bir grup çalışanına ne verdi.

Aylardır ülke ekonomisi çökmesin diye iş yerlerinde hiçbir kısıtlamaya gidilmeden hizmet veren  bazı iş üreten sektörler var. Bu sektörler hizmet vermez ise  ekonomi çöker  tıpkı sağlık çalışanları hasta olursa sağlık sisteminin çökmesi gibi.

Şimdi eğitim öğretimin başlatılmasının planlandığı şu günlerde aylardır hizmet veren bir grup çalışan, çocuklarını emanet edecek kurumları ve kişileri beklemektedir. Daha fazla çocuklarını emanet edecek bir aile büyüğü bulamıyorlar ve artık çocuklarından uzak kalmak istemiyorlar. Peki sevgili bir grup eğitmen vatandaşım kendini bu kadar bencilce düşünüp kronik rapor tanısı  ile kendini istirahate çekmeye çalışırken siz aylardır  toplumun içine karışıp her türlü risklerle çalışan vatandaşım bu kişilere çocuklarınızı nasıl emanet edeceksiniz? Alınmayın ama ister istemez sorma ihtiyacı duyuyorum .

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap