SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hekimlere Fahri Polislik Kavramı
19.02.2021

Bölge haritaları üzerinden güncel vaka sayıları Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanıyor, vaka sayısındaki azalma ve yeni vaka oranlarına göre de göreceli olarak yasaklar yavaş yavaş kalkacak. Vatandaş sabırsızlıkla   yasaklar kalkıp normal hayata bir nebze de olsa  dönmenin hayalini kurarken bazı bölgeler kuralları ihlal eden vatandaşların kurbanı olacak. Belki de baştan beri yapılması gereken uygulama, bölgelere göre hareket edip daha kontrollü normalleşmekti. Ama hep dediğim gibi ortada var olan bir bilinmezle mücadele ediyorken ne derece hükümetin politikasını eleştirebiliriz ki?

 Bir sağlıkçı olarak etrafıma bakınca maskesiz ve mesafesiz hareket eden insanlara karşı ciddi anlamda rahatsızlık duyuyorum. Poliklinik odasında istediğim sözleri sarf edip uyarılarda bulunurken dışarıda bir hekim olarak bu kişileri uyarmak ve onların rahat davranışlarının ceremesini çekecek biri olarak, söz söyleme hakkına sahip olmak istiyorum. Aslında ben hekimlerin toplumun içerisinde fahri polis gibi davranabilecekleri yetkilerin onlara verilmesini istiyorum. Pandemi döneminde polislerin de sağlıkçılar kadar yoğun ve fedakarca çalışma şekillerini görünce hekimlerin de onlara hastane dışında yardımcı olmaları gerektiğine inanıyorum.

Pandeminin daha uzunca bir süre devam edeceğini düşünürsek aynı gönüllü bazı vatandaşlara nasıl trafikte trafik polisi gibi davranma hakkı veriliyorsa hekimlere de bu hak verilmelidir. Fahri polis kimliği ile insanlara ceza yetkisi olan sivil kişilerin etraflarında artmış sayıda olabileceği düşüncesi vatandaşların daha duyarlı davranmasını sağlayabilir. Polise bile karşı konulmaya çalışılan – öfkesini kontrol edemeyen bir toplumdan böyle bir şeyi istemek belki de kulağa çok uzak geliyor. Ama pandemi döneminin bu önlemlerle ortadan kalkacağını düşünen bir mantığa ileriki dönemde bana “Zamanında böyle bir önerim olmuştu, keşke yapılandırılabilseydi” deme hakkını verecektir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap