SON DAKİKA
SON DAKİKA


Covid enfeksiyonuyla sağlıkçının başı dertte
9.09.2020

Bugünlerde nasıl hasta bakacağımıza şaşırdık. Önceden hastaları ikiye ayırırdık, Covid olanlar ve Covid olmayanlar diye. Şimdilerdeyse yasakların kalkıp normal hayatın  yaşanmaya başlandığı bu günlerde bakılan her hastadan önce Covid enfeksiyonunu dışlamak durumunda kalıyoruz. Düşünsenize acil hekimisiniz, hasta travmayla geldi, hızlıca  travma bulgularını stabil etmeye çalışırken bir yandan da Covid enfeksiyonunu dışlamak zorundasınız. Sonraki takiplerinin yönetimi için bu önemli, hastayı ameliyata alacaksınız,  başında saatlerce bir ekip bekleyecek, arkasından yoğun bakıma alacaksınız. Bunun gibi bir dolu hastalık düşünebilirsiniz: idrar yolu enfeksiyonu, inme bulguları, kalp krizi, astım atağı  vs. İşte bütün bu hastalıklara yaklaşırken önce Covid enfeksiyonunu dışlayacaksınız. Şimdi böyle bir ortamda gel de hekimlik yap bakalım. Üstelik hastaların bir kısmı Covid enfeksiyonu geçirmekten ciddi korku yaşıyor, bir kısmı da hiç ciddiye almıyor. İşte durum böyleyken bu enfeksiyonu nasıl bir program dahilinde yürüteceğiz dersiniz?

Hele bir de sağlık çalışanlarının etten kemikten değil de virüsün işlemeyeceği bir dokudan yaratıldığını düşünen bir toplum karşısında, maskeni tak, sosyal mesafeni koru demenin anlaşılamadığı bir ülke vatandaşıysanız yaşanabilecek kargaşayı tahmin edebiliyor musunuz?

Eeee her mesleğin çekilecek bir çilesi vardır. Ne hikmetse bu ülkede hekimin çektiği çile Covid enfeksiyonu ile tavan yaptı, bir de ek ödemeler tavandan verilecek söylemleri ile vatandaşın gözünde hakkını alabilen çalışan grup sıfatına büründük ya. Sanırsınız ki her gün Covid olacağım korkusu ile hasta bakan hekimler sağlık çalışanları farklı bir ödenekten faydalanıyorlar. Ek ödenek verilir mi bilmem ama bu kadar öz veriyle alın teriyle kazanılan para eminim bir şekilde bereketini arttıracaktır. Ve şimdiden; tatil programı yapamayan, bu durumda da parasını harcayamayan sağlık çalışanlarının parasının bereketinin arttığını söyleyebiliriz.

Kazandığı paranın bereketi ile ilgilenmeyen, tutulan alkışla da mutlu olan bir grup sağlık çalışanı da var ki, biz ülke olarak bu iki grup sağlık çalışanları ile Covid enfeksiyonunun doğurduğu güçlüğün üzerinden geleceğiz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap