SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bizi sadece kötü günde değil her gün alkışlayın
23.03.2020

Dünya ülkeleri bir çıkmazın içinde. Hızla yayılan bir virüsten bahsediliyor. Sırayla her ülkeyi ziyaret eden bu virüs ciddi bir sağlık politikası uygulanan ülkelerden az zayiatla ayrılıyor. Maalesef şu andaki veriler ülkelerin sağlık politikalarına şüpheyle yaklaşmamıza sebep oluyor. Peki ülkemize 2 ay gecikmeyle gelen bu virüse karşı bizim sağlık politikamız nasıl seyrediyor? Öncelikle önümüzde örnek ülkelerin ve vakaların olması ülke olarak temkinli hareket etmemizi sağlıyor diyebilirim.

 

OLUMLU PAYLAŞIMLAR YAPIN

 

Aktif çalışan bir göğüs hastalıkları uzmanı olarak vatandaşımızın her gün biraz daha bilinçli olaylara yaklaştığını görebiliyorum. Her ne kadar birçok kişinin eleştirilerine maruz bırakılsa da Sağlık Bakanı temkinli, sağlam adımlar atıyor. Ülkemiz, örnek ülkeler gibi salgın halinde seyretmeyecek olsa bile sosyal medya ve alınan kararlar vatandaşı ister istemez paniğe kaptırıyor.Unutmamamız gereken bir şey var ki bu virüs vakaları 2 ay sonra son bulur ama sizin üzerinizde bırakacak olduğu post travmatik korona stres bulgularını uzunca bir süre yaşarsınız. İşte buna fırsat vermemek için artık sosyal medya üzerinden kişileri paniğeyöneltecek paylaşımlar değil bakanlığın talimatlarını uygulamaya sokmak yönünde olumlu paylaşımlar yapmak gerekir.

 

EVDE KALMAK VİRÜSÜ SINIRLANDIRABİLİR

 

Pozitif vaka sayıları ve bundan dolayı gerçekleşen ölüm vakalarının sayısı vatandaşı ilgilendiren bir konu değildir. Bu veriler sağlık camiasının bilmesi gereken ve ona göre hastalara duyarlı davranıp vakalar karşısında nasıl bir hizmet verileceğini nasıl bir bilinçle hareket edilmesi gerektiğini bilmesi açısından önemlidir. Hijyen ve Korunma açısından vatandaşların bilinçlenmesi ve acil bir durum olmadıktan sonra evlerinden dışarı çıkmaması bu virüsü sınırlandırmamız için yeterli bir durumdur.

 

SALGIN BİTER, VERİLEN HİZMET UNUTULUR

 

Sevgili yurdum insanı, yaşadığımız her kötü olaylardan ders çıkarmaya bakarız ya. Bu salgın biter ve verilen hizmetler çok kolay unutulur ve bir daha bir bakan çıkıp bizleri size alkışlatmaz. Sizden bu hizmetler karşısında bir isteğim olacak eğer bizi her daim alkışlayacak yüreğiniz varsa çıkıp alkışlayın. Aksi takdirde biz sağlık hizmetlerini birileri bize alkış tutsun diye vermiyoruz. Biz sağlık çalışanları her daim görünmeyen askerleriz ve her durumda her şeyi hiçe sayıp insanların sağlığı için sonuna kadar savaşan insanlarız.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap