SON DAKİKA
SON DAKİKA


Başarıyı Yakalamak Senin Elinde
2.12.2021

Gelin zihnimizde algı operasyonu yapalım.

Hayatımızdaki hedefleri belirleyelim ve bu hedefler için kendimize yöntem  seçelim. Bu hedeflerimizi önce hayal etmekle başlayalım .Hayal ettiğimiz şey zaman içerisinde güneş ışığının  bir noktaya odaklanarak ateş alması gibi şekillensin. Öyleki ateş aldığı zaman üzerine gelecek su damlası bu ateşi söndürmeye yetmesin. İşte hedefe kitlenip  hayal etmek sizin bu yolda engel tanımamanıza yol açacaktır. Aslında kısaca başarı sırrından bahsettim size.

Hayal etmek ve  hedefe kitlenmek için  beyin gücünü kullanmanız gerekir. Bunun içinde mevcut sinir hücrelerinin kendi aralarındaki snaptik bağlantıları budayarak  yeni  bağlantılar geliştirmeniz gerekir. Aslında sinaptik budama dediğimiz olay  sağlıklı uyumlu bir  beyin gelişimi için gereklidir. Buna norogelişimsel basamak da diyebiliriz.

İnsan sinir sisteminde 100 milyar sinir hücresi vardır ve   bir sinir hücresi 50 bin  ila 250 bin sinir hücresi ile snaptik bağlantı yapar. Beynimizi yüksek işlevli bir bilgisayar gibi  düşünürsek bu sinir hücrelerinin  % 5 ni kullanırız. % 95 lik kısmı  aktifleşmeden budanmış bir ağacın dalları gibi faliyetsizdir bunun   sebebi ise kullanmadığımız için hücrelerin tarafımızdan köreltilmiş olmasıdır.İşte hayal etmeye başladığımızda bu budadığımız kullanmadığımız sinir hücreleri faliyete geçer ve yeşeren bir ağaç dalları gibi diğer sinir hücreleri ile bağlantı yapar. Yeni hayallere odaklandığımızda bu sefer şimdiye kadar kullandıklarımızı budamış oluruz.

Düşünce zihnin programlanma sürecinin  başlangıç kısmıdır. Düşünce duygularımızı harekete geçirir. Odaklandığımız hayalimizden  zihnimize enerji  çekeriz. Beyin zihnimizin kullandığı bir araçtır. Bu saatten sonra  kullanılmayan sinir hücreleri faaliyete geçer  ve milyonlarca sinir bağlantı ağları gelişir. Artık bedenimize bu düşünceler hükmetmeye başlar sürekli üretiriz ve ürettiklerimizi uygulamaya başlarız. Zihnimizdeki eski kalıplaşmış duygu ve düşüncelerden arınırız ,bedenimiz artık yeni gelişen duygularımıza yanıt vermeye başlar ,eski davranışlar artık budanmış kullanılmayacak şekilde köreltilmiştir.

Hayatımızda yer almasını istediğimiz değişiklikleri tamamen bu mekanizma ile biz gerçekleştiririz. Başarılı olmak isteyen  kişiler bu odaklanma ile beyinde değişimi gerçekleştirirler biz buna değişim ırmağı diyoruz. Bu ırmağın sonunda bizi neyin beklediğini bilmiyorsak bile nörogelişimsel basamak atlamak istiyorsak bu değişim ırmağına girmemiz gerekir. Buna cesaret eden herkes başarılı olacaktır. Aslında başarının sırrı sadece kullanmadığımız beyin hücrelerini harekete geçirip sadece hedefe odaklanmaktan geçecektir.

          

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap