SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yomra ve Dursun Şahin
5.08.2020

Dursun Şahin Yomra Belediyesi’nin ilk belediye başkanıdır. 1953 ve 1960 yılları, 1962 ve 1973 yılları ve 1977 ve 1979 yılları arasında görev yapmıştır.

Bu özel isim Sancak Mahallesi’nde bir cadde ile yaşatılsa da Yomralı olsun olmasın herkesin zihninde Dursun Şahin’le özdeşleşen yer Yomra Belediyesi Dursun Şahin Düğün Salonu’dur.

Yomra Belediyesi Dursun Şahin Düğün Salonu 1984 ve 2004 yılları arasında Yomra Belediye Başkanı olarak görev yapmış Ömer Yıldırım tarafından ilçemize kazandırılmış, rahmetli Mimar Ercan YAZICI’nın projelendirdiği bir yapıdır. Ercan Yazıcı Yomra Belediyesi’nin hemen yanındaki caminin de mimarıdır. Ortahisar Belediyesi’nin adına Mimarlık – Mühendislik Tasarım ödülleri düzenlediği bu özel mimarın Yomra Belediyesi Dursun Şahin Düğün Salonu projesi prefabrik bir yapıdır. Daha doğrusu yapıydı. Şu anda bu yapı yerinde mevcut değil. Yomra Belediyesine ait bu yapı şu anda yerinde olmadığına göre yapı ile ilgili bir çalışma vardır.

Yapı muhtemelen yeni yapılmak üzere yıkılmıştır. Yıkılma süreci nasıl olmuştur. Prefabrik elemanlar nasıl değerlendirilmiştir? Bu yapının yerine nasıl bir yapı yapılacaktır? Ya da nasıl bir yapı yapıl malıdır? İlçenin kaç yıllık ihtiyacına cevap verecektir? Yapılan 3 boyutlu çalışmalar ilçenin her yerine reklam panolarına asılmıştır. Ya da asılacaktır. Yıkılan ve yapılacak yapının karşılaştırması yapılmıştır. Belediyenin ne kadar kaybı olduğu ve ne kadar kazancı olacağı ortaya koyulmuştur. Ya da koyulacaktır.

Yıkım ve yapım süresi tüm aşamalarıyla halkın bilgisine sunulmuştur. Bu süre zarfında halkın mağduriyetini önlemek amacıyla halka yardımcı olacak alternatif bir yer gösterilmiştir. Ya da gösterilecektir.

Ya da bunların hiç birinden halk haberdar değildir!

Ya da haberdar olmalı mıdır?

Haberdar olmak ister miyiz? İstemeli miyiz?

Dursun Şahin’den bu güne görev yapan tüm başkanlarımızın Yomra için çabaları bizler için kıymetli ve de değerli. Biz de ilçemizin yaşam kalitesi yüksek kentler arasında kendine sağlam bir yer edinecek modern bir kent olmasını istiyoruz. Bununla birlikte örneğin bu konuda şeffaf bir süreç yönetimi istiyoruz.

Şeffaf yönetmek ister misiniz? Şeffaf yönetmeli misiniz? Şeffaf yönetebilir misiniz?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap