SON DAKİKA
SON DAKİKA


Sihirli Kelime ‘İtibar’
11.12.2019

İtibarı içinde yaşadığın ortam belirler. Karakteri inandığın doğrular.

İtibar sandığın şeydir;

Karakter olduğun şey

İtibar dışarıdan gelir;

Karakter içerden...

İtibar yeni bir topluluğa girdiğinde sahip olduğundur; Karakter, giderken bıraktığın...

İtibar mı karakter mi? sorusuna çoğumuz karakter cevabını verse de aslında en çok düşündüğümüz itibarımızdır.Karakteri içimizde önemser gibi görünsek de itibar kazanmak için mücadele veririz.

İtibar çok yönlüdür, her çevreye göre değişir. Karakter ise her çevrede

yüreğimizdedir.

Karakterin bu kadar önemli olduğunu bile bile insanımız itibar peşinde koşmaya devam ediyor.

Aslında her insanın karakteri itibarından önce gelmelidir.İnsan karakterini güçlendirmeli ve itibarından ziyade karakterini güçlü yanı olarak görmelidir.Ancak çevrelerini ve saygınlığını kaybetme korkusu buna engel oluyor.

Ama insanın önce kendine saygı duyması gerekmez mi?

Karakterini unutup ya da yok sayıp her şeyini itibar kazanmak üzere planlayanlara söylenecek söz olmalıdır.

Etrafımızda itibar hırsıyla yanıp tutuşan, bir makama geldiğinde makam ile itibarı karıştıranları görüyoruz. Hadi karakterini makamla unuttun da itibarı makamla aynı değer görüp kendini itibarlı sanmanıza ne demeli? Makam kaybedildiğinde ya da unvan gittiğinde itibarın kendi ile yola devam etmeyeceğini bilmek de bu hırçınlığın sebebi!

Tüm bu belirsizliklerin temelinde aslında güven yatıyor. Güven duyduğumuz insanların yanılgısına uğruyoruz. Güven, dünya üzerindeki tüm ilişkileri en güçlü şekilde etkileyen bileşendir.Güven ortadan kalktığında en güçlü hükümetleri, en başarılı şirketleri, en etkin liderleri, en sağlam arkadaşlıkları yok edebilecek tek şeydir.

Güveneceğimiz insanı iyi seçmek, insanda karakteri önemsemek, güvenilir gördüğümüz karakteri sağlam insanlara da İTİBAR göstermemiz gerekir. Aksi halde karaktersiz insanları itibar sahibi yapıyoruz.

Yanlı ve yanlış sözler, cümleler kimseyi iyi bir yere götürmez. Kötü yere götürüp geri getirmediği ise çok olmuştur.

Hepimiz ölümlü dünyanın hayatlarını yaşıyoruz. Bu hırs niye, bu ihtiras niye?

İnsan birçok güzel şeyin, özetle yaratılışın anlamıdır.Onun kalbine dokunmak, o büyük anlama dokunmaktır. Geçici menfaatler için kalıcı olanı incitmeye değer mi?

Her insan Allahın yarattığı ve başka benzeri bulunmayan : ÖZEL VARLIKTIR. İnsanların karakterleri de eline fırsat geçince anlaşılır.

İnsanların iyi ya da kötü olduklarını kendilerine hiçbir faydası olmayan diğer insanlara nasıl davrandığını gözlemleyerek ayırt edebiliriz.

EGONUZA esir olmayın...

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap