SON DAKİKA
SON DAKİKA


Ne değişti?
1.07.2020

Trabzon’da yağmur yağdığında su baskınları olurdu. Artık olmuyor neden biliyor musunuz?

Trabzon’da hoş olmayan kokular olurdu.  Artık olmuyor biliyor musunuz?

Trabzon’da kanalizasyonlar görüntü kirliliğine sebep olurdu. Artık olmuyor neden biliyor musunuz?

Çünkü Trabzon Büyükşehir Belediyesi yağmur suyu kanallarını kanalizasyonlarla ayırıyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Trabzon için böyle önemli, böyle hayatın içinde olmazsa olmaz bir konuda ve de en zoru başararak yani kararlılıkla taviz vermeden bir çalışma yürütüyor.

İl genelinde yürütülen çalışma ile pek çok ilçede kanalizasyon hatlarının yağmur suyu menfezlerinden ayrılması sağlanıyor.

Kanalizasyon hatlarının menfezlerden ayrılması insan ve çevre sağlığı açısından son derece önemlidir. Kanalizasyon hatlarının menfezlere bağlı olması hem görüntü kirliliğine yol açar hem de hoş olmayan kokular ortaya çıkar.

2019 yılında 49 ayrı noktada yaklaşık 6 bin metre yağmur suyu hattı inşa eden Büyükşehir Belediyesi, 2020 yılı programı kapsamında da inşa çalışmalarına devam ediyor. Özellikle ilçe merkezlerine kazandırılan hatlar ile yağmur sularının modern şeklide toplanması ve tahliyesi sağlanırken taşkın ve su baskını olarının önüne geçiliyor.

Çevre düzeni ve temizliğin sağlanmasında üst düzey önemi bulunan yağmur suyu hatları, yağmur sularının kanalizasyonlara karışmasını engellediği için arıtma ve derin deniz deşarjı tesislerinin daha nitelikli çalışması sağlanmış oluyor.

Temizlenen hatlar ile birlikte atık su ve yağmur suyunun düzenli akışı sağlanarak; çevre ve insan sağlığı açısından tehdit oluşturan olumsuzluklar ortadan kaldırılıyor.

Ne güzel ki Trabzon’da modern teknoloji ile kaliteli bir alt yapı oluşturmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyemiz, bu hedefin en önemli ayaklarından biri olan alt yapı ve çevre temizliğine verdiği önemi başlatmış ve karalılıkla devam ettiriyor.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap