SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kutlama, Farkında Ol
4.12.2019

İnsan ne zaman, nasıl ve kimden doğacağına karar vermek gibi bir imkana sahip olamadığı gibi fiziksel, biyolojik ve zihinsel yönden de geleceğini takdir etme yetkisine sahip değildir. Dolayısıyla Yaradan’ın kullarını farklı niteliklerde, farklı yeterliliklerde yaratma takdirine iman etmiş bireyler olarak bize bahşedilen hayatı, dünyayı, güzellikleri paylaşmayı, birlikte yaşama azmimizi hep birlikte el ele vererek engelleri aşmanın yollarını konuşmalıyız. Zira unutmamak gerekir ki birlikte var olmayı başaramayanlar, birlikte yok olmaya mahkumdurlar.

Hayatı paylaşmanın, nimeti ve külfeti adil bölüşmenin, birlikte yaşamanın yolu, başkalarının da kendimiz gibi “insan olma” değerini taşıdığını bilme ve idrak etmemizden geçmektedir. Yaşama, kendi başına değil; başkaları ile gerçekleşen ve anlam kazanan bir olgudur. Dolayısıyla birlikte yaşama “insan olma bilincine sahip bireylerin kendileri gibi insan olma bilincindeki kişilerle yürüttüğü ortak bir çaba” anlamına gelir.

Geçtiğimiz hafta Trabzon farklı ve büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptı. ‘Otizm,Down  Sendromu,SP ve diğer Gelişim Bozukluklarının Tespiti’ amacıyla kurulan meclis araştırma komisyonunun sonuç çalıştayı Trabzon’da gerçekleşti.Meclis Araştırma Komisyonu Sözcüsü Bahar Ayvazoğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan çalıştay Trabzon’da farkındalık yarattı.

Aramızda engel olmadığının farkında olmalıyız. Yaşamın her alanında birlikte olduğumuz Engelli kardeşlerimizin dert ve sıkıntılarını hatırlamak ve her şeye rağmen elde ettikleri başarılarını konuşmak sadece bir güne sıkıştırılamayacak kadar önemli bir konudur.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap