SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kazılan kuyu
26.08.2020

Kazdığı kuyuya kendisi düşmek pek çok kişi tarafından bir deyim olarak bilinir ve başkası için hazırladığı kötülüğün kendi başına gelmesi anlamındadır.

Oysa Fatır Süresi 43. Ayet tefsiri şöyledir: Çünkü yeryüzünde büyüklük taslıyor ve kötülük tuzakları kuruyorlardı. Halbuki kötülük tuzakları, kuranların ayağına dolaşıyor. Yoksa onlar öncekilere uygulanan yasalardan başkasını mı bekliyorlar? Allah’ın yasalarından asla bir değişme bulamazsın;  Allah’ın yasalarından asla bir sapma bulamazsın.

İnsanlar hakkında kötülük düşünmemek ve onları zora sokacak, zarar verecek tuzaklardan sakınmak gerekir. Öyle zamanlar olur ki başkaları için hazırlanan tuzağa, onu hazırlayanın kendisi düşer ve zarara uğrayan da kendisi olur.

Tarihin silinmez sayfaları şahittir ki, kim hayatı boyunca rüzgar ekmişse, neticesinde daima fırtına biçmiş; tabağına ne doğramışsa kaşığına o gelmiştir. Hayatı huzurla yaşamak için, kendisinden başka herkesin huzurunu kaçırmış olan bu gibi kimselerin dünyada süreceği safa geçicidir. Firavun, Nemrut ve emsali insanların yaşadıkları zalimane saltanat, ancak mezarları başına kadar sürebilmiştir.

Kimseye hile yapmayın,

Kimseye tuzak kurmayın,

 Kimseyi kandırmayın.

Birilerine tuzak kurma peşinde isen, kuyu kazmak gayretinde isen bileceksin ki o kazdığın çukura  bir gün sende düşeceksin.

Başkalarının kuyusunu kazanlar, ne kadar aşağıya indiklerini fark edemezler! Kendi işini bırakıp onun bunun yaptığı işe dil uzatanlar, arkasından konuşanlar, laf yetiştirmeye çalışanlar toplum önünde her zaman hak edecekleri değerden fazlasını bulamazlar.

Allah hepimizi kendi işiyle uğraşan, başkalarının kuyusunu kazmayan kullarından eylesin.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap