SON DAKİKA
SON DAKİKA


İyi günde kötü günde
1.10.2019
İnsan hayatında gönül verdiği takım önemli bir yere sahiptir. Hele bizim coğrafyamızda yaşıyorsunuz ya da kendi hikayenizin kahramanıysanız bu takımın yaşam tarzınızın, mücadelenizin, hayata bakış tarzınızın bir yansıması olur. Yeri gelir küçüklüğünüzden hatırladığınız sokak süslemelerinin şampiyonluk süslemeleri olduğunu anlamlandırabilir ve nedenli önemli ve özel olduğunu bu gün anlayabilirsiniz. Avni Aker’i hatırlarsınız; Urbain Breams’in mantosunu hatırlarsınız, Hami’nin o meşhur omuz hareketiyle gol sevincini yaşarsınız tekrar tekrar. Bunlar geçmişin izleri mi devam eden mücadele mi bitmeyen tutku mu ya da hayatta yaşamak istediğiniz ve nasıl olduğunu bilmediğiniz şampiyonluk heyecanı için verilen sınav mı bilemezsiniz.

Bendeki gerçekle ilk yüzleşme 1996 yılında Fenerbahçe maçıyla başladı. Üniversite sınavı heyecanı, gelecek kaygısı, hayattan beklentilerin yoğun yaşandığı o aylarda hayatımın merkezinde Trabzonspor da vardı. Talay Erker’in favorisini açıkladığı programla başlayan hafta sonu pek çoğumuz için hala bitmedi. Şehrin üzerinden günlerce kalkmayan sisin zihnimden de uzun süre kalkmadığını hatırlıyorum. Bandajlı kafa görünce o günleri hatırlayan kaç kişi olabilir ki?
Bu gün üniversite eğitimini tamamlamış 19 yıllık bir mühendis olduğuma göre zaman acımasızca geçmiş ama biz eksikliğini hissettiğimiz mutluluğu yaşamış değiliz. Bu duygu eksikliği takımımızı desteklememize engel olmadığı gibi çocuklarımızı bu sevgiyle yaşatmamıza da engel değil. Bunun sebebini rahmetli Kazım Koyuncu: ‘Trabzonspor’u tutmak, sadece o yörenin çocuğu olmakla açıklanabilecek milliyetçi bir davranış değildir. Benim için Trabzonspor, en güçlülere karşı koyan ve herkesi yenen hayali kahramandı. Öyle bir kahramandı ki statükoyu bile devirmişti.’ diyerek hepimiz için açıklamıştı.

Erken başlayan sezonun yorgunluğuna bir de kilit oyuncuların sakatlıkları eklenince hafif bir sarsıntı geçirse de ayağa kalkmaya hazırdı Trabzonspor. Her ne kadar oyun olarak eleştirilse de Gençlerbirliği ve Sivas maçlarında maçı kazanma fırsatları elimizdeydi. Ünal hoca takımdaki değişiklikler sebebiyle geçen seneki oyunu bulmakta zorlansa da önünde Trabzonspor’dan daha zor günler geçiren bir Beşiktaş maçı vardı. Hoca, takım ve taraftar birlikte hareket edince zorlukların üstesinden nasıl geldiklerini bu maçta gösterdiler. Sahanın her yerinde mücadele eden ve son ana kadar biz buradayız dedi oyuncular. Kamil Ahmet hamlesi ise Ünal hocanın maça sihirli dokunuşuydu.
Umutlar Beşiktaş maçıyla tazelendi ve tıpkı geçen sezonki Galatasaray maçı gibi sezon bizim için yeni başladı.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap