SON DAKİKA
SON DAKİKA


İçsel farkındalık
29.07.2020

Hepimizin başına gelmiştir. Bazen bir şeyi çok isteriz ancak ona ulaşana kadar duyduğumuz istek ve heyecan seviyesi ulaştıktan sonra aynı kalmaz. Ulaştığımız andaki cazibesi bazen ulaşana kadar geçen süreçtekinden daha düşük olabilir. Hatta bazen de tamamen bitebilir.

Diğer tarafta yaşamda bazı insanlar elde etmek istedikleri durumlara ulaştıktan sonra da o durumla ilgili heyecanlarını hiç yitirmezler.

Peki ne olduğunda ulaşılan durumun değerliliği devam eder?

Bazı insanlar hedeflerine doğru yol alırken bazen ilk engelde bazen de birkaç engel sonrasında yürümekten vazgeçerler. Bazıları ise engel tanımaz kararlılıkla varış noktasına ulaşırlar.

Buradaki farkı yaratan durum nedir?

İçsel nedenlerimiz, bizi yolda tutan en güçlü yakıtlarımızdır. Son derece soyuttur ve bizi öz değerlerimizle buluşturur. Nedenlerimiz değerlerimizdir.

İnsan gerçek tatminkarlığı “anlamları” duyumsadığında yaşar ve anlam, sadece öz değerlerimizle buluştuğumuzda duyumsanabilir.

Her insanın dünya yaşamı içindeki mücadelesi bilinçaltı düzeyde kendini gerçekleştirmek üzere programlıdır. İnsan yaşamında neyi arzularsa arzulasın, en derin boyutta kendini gerçekleştirmek asıl amaçtır. Her arzulama, aslında üst anlamlarla buluşma hikayesidir. İnsan çoğu zaman bunu farkında değildir. Bununla birlikte “Bu istek aslında neye hizmet ediyor?” sorusunun cevabına yaklaştıkça anlam artar ve yol kolaylaşır.

Antik çağda da, Ortaçağda da, günümüzde de insanın geleceği bilme hevesi ‘insanın en beyhude çabası olarak’ hiç azalmadı dersek yanlış olmaz. Oysaki geleceği bilme arzusu yerine bugünkü eylemlerin gelecekteki sonuç olasılıklarını analiz edebilmek son derece değerli bir liderlik yetkinliği.

Hepimiz her an sonsuz olasılık içinde yaşıyoruz. En çok istediğimiz durumlara ulaştığımızda da bu durumun bize getireceği sonsuz olasılıklı sonuçlar var. Üstelik de hem istenen hem de istenmeyen sonuçlar… 

Çok istediğimizde genellikle olası olumsuz sonuçları, asla istemediğimizde de olası faydalı sonuçları pek  öngöremiyoruz demektir. Oysaki her anda hepsinden vardır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap