SON DAKİKA
SON DAKİKA


Huzur, Mutluluk, Başarı
9.05.2020

Başarı, konulan hedefi yakalamak, belirlenen hedefe ulaşmaktır. Başarı, çalışmanın , her türlü çabanın ve gayretin sonunda elde edilmiş iyi, güzel, yararlı sonuç ve önemli servettir. Başarı bir sonuçtur. Başarı kapsamı geniştir. Okulda başarı, işte başarı, özel hayatta başarı, aile hayatında başarı.

Mutluluk: özlemlere, isteklere eksiksiz bir biçimde ve sürekli olarak erişilmekten duyulan ruhsal durum, ruhen ve bedenen olumlu duygular hissetmektir. Mutluluk, bir isteğin, özlemin yerine geldiğinde duyulan sevinçtir. Arzu ve isteklere ulaşma durumudur.

Mutluluk, arzu ve isteklere ulaşma durumudur. Zihinsel, ruhsal ve duygusal olarak yeterlik halidir. Mutluluk insanın kendin içindedir. Mutlu olmak, bardağın dolu tarafından bakabilmektir. Bunun için gayret göstermek gerekir.

Huzur; insanın içinde duyduğu rahatlık duygusu, gönül rahatlığı, iç rahatlığı, baş dinçliği, rahatlık içinde bulunma ve ruhen iyi olma durumudur. Huzurlu insan, üzerine düşen görevi hakkıyla yapandır.

Mutlulukla iç huzur farklıdır. Mutluluk olumlu olarak algılanan konulara dayanır, iç huzuru buna dayanmaz. Bazı durumlarla neyin olumlu, neyin olumsuz olduğunu gerçekten anlayamayabiliriz. Çoğu zaman, sınırlanma, kayıp, başarısızlık, hastalık ya da her türlü acı bize en büyük öğretmen olur.

Bazı şeyler anlatılamaz ancak yaşayarak öğrenilir. İnsan sosyal bir varlıktır. İnsanlarla birlikte yaşamak, birlikte çalışmak, birlikte üretmek, birlikte hayatı paylaşmak, yardımlaşmak, dayanışmak zorundadır. İnsanlarla birlikte uyumlu yaşayabilmek için; insanlara saygı göstermek, hoşgörülü olmak gerektiğinde fedakarlık yapmak gerekir.

Dünyanın tamamına sahip olsanız, huzurlu ve mutlu olmadıktan sonra hiçbir değeri olmaz. Mutlu isen hayatın senin için bir anlamı olur. Hayatı “güzel ahlak” üzerine inşa etmedikçe kalıcı huzur, mutluluk ve başarıyı yakalamak hayal olur.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap