SON DAKİKA
SON DAKİKA


Evdeyiz
1.05.2020

 Sağlığın önemini, hayatın anlamını ya da anlamsızlığını, ölümün yakınlığını hissederek evdeyiz.

Mesleğini seçmek için gireceği sınava girmeye az bir zaman kala bu salgına yakalananlarla evdeyiz. Online derslerle, online deneme sınavlarıyla adapte olmaya çalışarak evdeyiz. Türev, integral yapmadan mühendis olunur mu? Serzenişlerine hak versem de’ hayırlısı ne ise o olsun ‘ diyerek evdeyiz.

Lise sınavına gireceklerle evdeyiz. Okul mu daha çok özlendi, arkadaşlar mı diye sorulsa tartışmasız ‘arkadaşlar’ olan yaz grubuyla evdeyiz.

Tüm aile fertlerini bir arada uzunca bir süredir gören ve bundan oldukça mutlu olan 0-2 yaş grubuyla evdeyiz. Bu farklılığın sebebini bilmiyor, soramıyor belki de hatırlamayacak ama bu günlerde en mutlu olan yaş grubuyla evdeyiz.

Acılarımızla evdeyiz. Hala inanamadığımız, inanmak istemediğimiz çok sevdiğimiz bir arkadaşımızı kaybetme gerçeğiyle evdeyiz. Özlemlerimiz, keşkelerimiz, sevgimiz, çaresizliğimizle.

İşlerimizi ihmal etmeden aynı zamanda vatandaş olarak da alınan tedbirlere uyarak evdeyiz.

İnsanlık tarihi boyunca salgın ve kötü olaylar yaşanmıştır. Gerekli önlemler alındıktan, gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra hayat rutinimizi çok da bozmadan bu durumun üstesinden gelmek ve süreci en az hasarla atlatmamız önemli. Ortada yaşamsal fonksiyonlarımızı etkileyecek ciddi bir tehlike var, evet. Bu durumdan kendimizi korumak adına yapacağımız pek çok tedbir var. Bu tedbirleri başta Sağlık Bakanımız Sn. Dr. Fahrettin Koca olmak üzere, tıp hekimleri ve sağlık çalışanları anlattı, anlatıyorlar.

 Zaman herkesin çok daha fazla sağduyulu olma zamanı. Bireysel değil toplumsal iyileşme ve bilinç salgından kurtulmamızın yolu.

Corona virüsü en az hasarla, toplumca, sağlıklı bir şekilde atlatabildiğimiz nice güzel günlere…

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap