SON DAKİKA
SON DAKİKA


Duyarlıysan Farketmişsindir!
31.10.2019

Annesiniz. Anne olunca her şeyin üstesinden gelebilirsiniz.Bu tartışmasız bir gerçek. Ama bir de çocuğunuzu büyütürken karşılaştığınız zorluklarla ilgili gerçekler var.

Anne sütü mucizevi bir besin ve her çocuğun bundan yararlanma hakkı var. Çocuğu ile birlikte her anne, bebeğin özellikle 0-3 yaş arasını dönemini kendi sosyal yaşamı içine dahil etmek zorunda kalmaktadır. Çocuğu ile birlikte dışarı çıkan her anne çocuklarını emzirmek ve bakımlarını yapmak için gerekli alan bulma zorluğunu yaşamaktadır.

Şehir merkezinde ofisim olmasına rağmen benim bile zaman zaman çocuğumun bakımını yapmak için bu özel alanlara ihtiyacım olmuştur. Herhangi bir sebeple çocuğuyla dışarıda olan bir anne için bu ihtiyaçtan öte olmazsa olmazdır. Bazen camii lavabolarında, bazen restoran lavabolarında, kimi zaman otoparkta arabanızın içerisinde çocuğunuzla ilgili bakımları yapmaya çalışmışsınızdır. Bu alanlar hem uygun değildir hem de anne ve çocuk için zor ortamlardır.

Bir gün şehrin göbeğinde bir oda gördüm. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Bebek emzirme ve Bakım Odası’ndan bahsediyorum .Bir ömür bu şehirde geçiren 3 çocuk annesi ‘ben’ için bu anlamlıydı. Çünkü eksikliğini ancak yaşayanın anlayabileceği, anlatılması ve uygulamaya geçirilmesi zor olan türden ihtiyaçtı bu alanlar. İşte o anda TomHanks'in oynadığı bir FedEx çalışanının, uçağının Güney Pasifik üzerindeyken düşmesi üzerine ıssız bir adada yaşamak zorunda kalışını konu alan ‘Yeni Hayat’ isimli , 2000 yapımı Robert Zemeckis filmindeki bir sahne gözümün önüne geldi. Adada aylarca ateş yakmaya çalışan TomHanks’in kurtarılmasının ardından yemekte çakmağı gördüğünde yaşadığı sahne.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Türk Kanser Derneği tarafından birincisi Meydana; ikincisi Ortahisar Kaymakamlık yeni binasının doğusundaki otobüs durağına koyulan Bebek Bakım ve emzirme kabinini şehirde önemli bir eksiği giderecek.

Kabinler kilitli. Kabine giriş için kart almanız gerekiyor. Bordo Mavi masadan çocuğunuzun kimliğiyle kartınızı ve şifrenizi alıyorsunuz. Bu arada hizmetin yaygınlaşması için kısa süre içinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından stantların kurulacağını, kartların bu şekilde dağıtılarak annelere kolaylık sağlanacağını öğrendim ve bundan da ayrıca mutlu oldum.

Kartınızı okutarak şifrenizi giriyorsunuz ve sizi özel olarak bebeğinizin beslenme ve bakımını yapabileceğiniz klimalı temiz bir alanla karşılaşıyorsunuz. 20 dakikalık bir süre içerisinde bebeğinizin ihtiyaçlarını giderebiliyorsunuz.Kartınızı okutarak odadan çıkış yapabiliyorsunuz.

Kadının çocuğuyla gidebildiği her yerde bu alanlar ihtiyaç. Şehrin çeşitli yerlerinde açılan bebek emzirme ve bakım odaları anne ve çocukları mutlu ediyor. Annelerin hayatlarını kolaylaştıran kabinler sayesinde çocukların bakımları rahatlıkla yapılabiliyor. Sık sık kabinlerin denetiminin yapılacağından hiçbir şüphem yok.Anne ve çocuklar için büyük önem taşıyan bu alanların bakım ve temizliğinin öncelikli olduğunu düşünüyorum.

Kabinler küçük bir proje olarak görülse de bununla birlikte gelecekte büyük katkılar sağlayacak bir hizmettir. Bebek bakım kabinleri ve odalar, anneyle bebeğinin birbirlerine olan ihtiyaçlarını daha rahat ve daha özgürce giderebilecekleri mekanlardır. Sadece fiziksel ihtiyaçlarının karşılandığı değil aynı zamanda sevgi alışverişinin de yapıldığı yerlerdir. Anne ile yavrusuna sunulan her güzel hizmet toplumda sağlıklı ve mutlu bireyler yetişmesini sağlayacaktır.

Anneler çocuklarının ihtiyaçlarını gidermek için uygun bir alan bulamıyorlar. Bu uygun ortam bir anne için gerçekten çok önemli. Alışveriş merkezleri dışında bir yere çocuklarımızla gitmek istemeyen çok aile var.Çünkü bebeğimizin ihtiyaçlarını gidermek için bir yer arayışı içerisine girmek aileyi hem yoruyor, hem de strese sokuyor. Ancak artık kapısını kapattığımızda sadece yavrumuzla bize ait ihtiyaçlarımızı giderebileceğimiz bir alanımız var.

Başkanımıza bu ince düşüncesi için çok teşekkür ediyorum. Anneler olarak bu mekanların sayısının daha da arttırılmasını istiyoruz. Tabi ki öncelikle Yomramıza olmak üzere tüm ilçelerimize de da en kısa zamanda Bebek emzirme ve Bakım Oadaları’nı bekliyoruz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap