SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bahanelerden kurtulun
24.04.2020

 
Hayatta işler yolunda giderken zihinsel olarak güçlü olmak normaldir. Ancak sizin gerçekten güçlü olup olmadığınız zor zamanlarda ortaya çıkar.

Hayatın sizin karşınıza çıkardığı engelleri algılama biçiminiz zor zamanlardan geçerken sizin takınacağınız tavrı etkileyebilir. Zihinsel olarak güçlü insanların en önemli özelliği, farklı durum ve zorluklara karşı çözüm geliştirebilme ve üstesinden gelebilmeleridir.

Mücadeleci insan, her türlü engele rağmen çalışmaya devam edendir. İlerlemenin durdurulduğu yer, engellerin bahaneye dönüştüğü yerdir.

Bir insanın kendisine yapabileceği en büyük kötülük, karşılaştığı zorluklara teslim olmasıdır.

Kaderi yanlış anlıyoruz çoğu zaman kim ne yapmak isterse yapar. Bir kere hayata atıldıktan sonra, kendilerinin koydukları dışında insanların hiçbir aşılmaz engelleri yoktur. Bizi sadece biz durduruyoruz.

Çevremizdeki insanların nasıl kendilerini engellediklerine bakın. Kendilerine engel olmakla kalmıyorlar, başkalarına da engel oluyorlar. Bir insana, bir işe kalkıştığında ‘yapamazsın’ demek ona yapılabilecek en kötü telkindir.

Hayat bir yolculuktur. Adım adım, saniye saniye yaşıyoruz bu yolculuğu. Bu yolculuğun, gözlerimizin kapatılmadığı bir gecesi, üzerimize güneşin doğdurulmadığı bir sabahı yoktur. Hayat yolculuğu, dünya yolculuğuna benzer. Uzun sürecekse güzergahında çukuru, dağı, vadisi, denizi olmayan bir yolculuk yoktur.

Uzun yollara düştüğünüzde, güneş her zaman semanızda bulunmaz. Nice ıssız gecelerin altından geçmek zorunda kalırsınız. Karla, tipiyle, yağmurla, çamurla, depremle, hastalıkla boğuşmaya mecbur olursunuz. Yeryüzünde acı çekmeden yaşamış bir insan gösterilemez.

Cesaretle üzerine gittiğimiz korku, korku içinde sizden kaçacaktır. Kendisinden kaçtığınız cesaret, cesaretle üzerinize korku salacaktır. Mazeret hiçbir başarısızlığı gizleyemez. Başkalarını kandırmak zorunda değiliz.

Kendimizi kandırmak ise bize hiçbir şey kazandırmaz.

Başarı bu zor günlerin üstesinden ustaca gelebilmektir.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap