SON DAKİKA
SON DAKİKA


Affetmek ustalığı
17.04.2020

Yaşam, onu “ustalık” yolculuğu olarak gördüğümüzde daha başka bir anlam kazanır. “usta” ne demek? Türk Dil Kurumu sözlüğü ustayı, “Bir zanaatı gereği gibi öğrenmiş olan ve tek başına yapabilen kişi” olarak tanımlıyor. Ustalık benim için ne demek? Ben neyin ustasıyım? Neyin ustası olmak istiyorum? Hangi güçlü yanımı ustalığa çevirebilirim? Yaşam ustalığının birçok anlamı var. Bunlardan biri de: Affetmek. Kimi insanların size verdikleri mesajları anlayamaz, ne gösterdiklerini göremez ve onlara bana yanlış yaptı diye kızarsınız. Hatta aradan uzun süre geçse bile, affetmezsiniz. Affetseniz yolunuz daha uzun olacaktır. Kızdığının sürece o enerjiyi taşımaya devam edersiniz.

 

Herkes bizim aynamızdır. Onlara bakıp görmeyi bilirsek, kendimizi daha iyi görür, anlarız. Şu anda hayatta eşleştiğimiz insanlar, yaşamımızda bulunan kişilerde ne sizin rahatsız ediyorsa, o özellik sizde vardır. Ne hoşunuza gidiyorsa, beğeniyorsanız, bu da olmak istediğiniz şeydir. Yani birbirimizin aynasıyız.

 

Affetmek, yapılan hatayı haklı çıkartacak ya da yaşanılan şeyin hak edildiğini kabul etmek değildir. Affettiğimiz zaman hata yapan kişiyi suçsuz ya da haklı bulmayız. Affetmek yapılan şeyden dolayı incindiğimiz, kırıldığımızı, üzüldüğümüzü yok saymak ya da önemsiz göstermek de değildir. Affetmek ortada bir hata olduğunu ve bunun bizi olumsuz etkilediği gerçeğini kabullenmeyi göstermektedir. Hayat kısa, ustalığımızdan biri de affetmek olsun. Unutmayın, bizi bütün everen için en cazip kılan şeylerden biri ustalığımızdır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap