SON DAKİKA
SON DAKİKA


19 Ekim Muhtarlar günü
23.10.2019
Ben Yomralıyım. Annem Yomralı, annemin anne ve babası da Yomralı. Babam
Yormalı , babamın anne ve babası da Yormalıydı ve onların anne babası da. Eşim Yormalı; eşimin annesi Yomralı. Babası da Yormalıydı ve onların da anne ve babası da Yormalıydı. Bu denkleme rağmen beni Yomralı kabul etmeyenler olmuştur. Dolayısıyla Yomra da siyaset bu derece zordur. Bilinmeyen ama öğrenilmesi gereken ise benim zoru sevme derecemdir.
Bugün izninizle eğer varsa Yomra milliyetçiliğine hizmet etmek; yoksa da temellerini atmak istiyorum.
Bizim büyüdüğümüz zamanlarda köy olan şimdiki mahallelerimizde şehir merkezinden farklı bir anlam taşır muhtar kavramı. Sözlükte: Köy ya da mahallenin yasalarla belirtilmiş islerini yürütmek üzere, o köy ya da mahallede oturanlarca seçim yoluyla göreve getirilmiş kimse olarak tanımlansa da gerçekte köy hayatının en etkili öznesidir. Kimilerine göre Muhtar demek öncelikle yol demektir. Bir cenaze merasiminde yolu bozuk olan bir yol için: ‘Buranın muhtarı kim?’ sorusuyla merak edilen ilk isimdir.

Gözlemci olarak görev aldığım seçimler olmuştu ama Meclis üyesi adayı olarak girdiğim 31 Mart 2019 seçimlerinde bir kez daha tecrübe ettim ki muhtar olarak secime girmek çok da kolay değil. Oy pusulasında olmamasından dolayı listelerinizin kabinde olup olmadığını sürekli takip etmeniz gerekiyor. Sandık sayınız fazla ise bu güvenilir bir ekiple meşakkatli bir çalışma gerektiriyor. Bu çalışmadan başarıyla çıkmış 25 mahallesi olan Yomramızın muhtarlarını sizlerle tanıştırmak istiyorum.

1)Çamlıca Mahallesi Hasan SÜRMENELİ
2) Çamlıyurt Mahallesi Zekeriya ŞAHİN,
3)Çınarlı Mahallesi Yusuf Ziya YILMAZ,
4)Demirciler Mahallesi Ömer KORKMAZ,
5) Gülyurt’u Mahallesi Ömer İSKENDER,
6)Gürsel Mahallesi Vehbi KUL,
7) Irkisi Mahallesi Hacı Mehmet BORAN,
8)Kayabaşı Mahallesi Turhan GÜMRÜKÇÜ,
9) Kaşüştü Mahallesi Gökhan GENÇTÜRK,
10)Kılıçlı Mahallesi Ali Kemal BOZ,
11)Kıratlı Mahallesi Erkan YILMAZ,
12)Kömürcü̈ Mahallesi Mustafa İSKENDER,
13)Maden Mahallesi Şenol SIRTLI,
14)Namık Kemal Mahallesi Hüseyin ERDOĞAN,
15) Ocak Mahallesi Şemsettin ÖZCAN,
16)Oymalı Mahallesi Veysel ARSLAN,
17) Özdil Mahallesi Barış HATİOĞLU,
18) Pınarlı Mahallesi Ömer BAŞ,
19)Sancak Mahallesi Fatih BAYRAK,
20)Sanlı Mahallesi Atakan ATEŞÇİ,
21)Tandırla Mahallesi Hasan YEŞİLYURT,
22)Taşdelen Mahallesi Enver İĞCİ
23)Tepeköy Mahallesi Munzur TURAN,
24)Yenice Mahallesi Kadir KARTAL,
25) Yokuşlu Mahallesi Temel SEZGİN.

Yaklaşık 200 yıllık mazisi olan muhtarlık kurumu, tarihinin hiçbir döneminde önemini kaybetmemiş, özellikle son yıllarda iş ve işlemlerinin takibinin kolaylaştırılması için İçişleri Bakanlığı bünyesinde Muhtarlar Daire Başkanlığı kurulmuştur. Bu yapının devamı olarak da Büyükşehir Belediyelerinde “Muhtarlar Daire Başkanlığı”, diğer belediyelerde de “Muhtarlar Müdürlüğü” oluşturulmuştur. Hizmet kalitesinin artırılması amacıyla uygulamaya alınan ve kısa adı MUBİS olan “Muhtar Bilgi Sistemi” de çok olumlu neticeler vermiştir. Tüm bunların yanı sıra özlük haklarında yapılan iyileştirmeler de kuruma ayrı bir güç katmış, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle de 2015 yılından itibaren, her yıl 19 Ekim tarihinin Muhtarlar Günü olarak kutlanması kararlaştırılmıştır. İnsan odaklı yönetim anlayışıyla uyum içinde olan bu adımlar, inanıyorum ki muhtarlık kurumunun ve sosyal hayatımızın geleceğine de olumlu yansıyacaktır. 
Muhtarlarımızla, istişare ettiğimizde görüyorum ki muhtarlarımız sorumluluk alanlarında insanlara şefkatle yaklaşarak, onların derdine çare bulmak için de ilgili kurumlarla görüşüp çare aramaktadır. Muhtarlar mahallesinde devletin gözü, kulağı, eli, ayağıdır.

 Yomramızda muhtarlarımızla sağlıklı iletişim kurabileceğimiz, verimli toplantılar yapabileceğimiz, görevlerinde destek ve yardımcı olabileceğimiz ortamların oluşturulması için özel bir gayretim olacaktır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap