SON DAKİKA
SON DAKİKA


Sokaklarda neler oluyor?
5.05.2024

SENİ ÖZLEYECEĞİZ BÜYÜK BAŞKAN

3 yıl önce yeni mezun olarak adımımı attığım KARADENİZ Gazetesi’nde bana kattığınız her şey için minnettarım. Çok sevdiğim mesleğimde geldiğim noktayı borçlu olduğum, hiçbir Anadolu basınında olmayan imkanları bize sunan FEDAKAR BAŞKANIM… Sizi anlatmaya kelimeler yetmez…Bizlere yaşattığınız tarifsiz güzellikler ve imkanlar için müteşşekkirim. Çalışanınız olmaktan her zaman onur duydum! Seni çok özleyeceğiz BÜYÜK BAŞKAN MEHMET ALİ YILMAZ! Başarılı ve en iyisi olmamız için sunduğunuz tecrübelerinizin eksikliğini hissedeceğiz. Sizi herkes anlattı, yaptıklarınızı dile getirdi, getirmeye ve saygıyla anmaya devamda edecektir. Mekanın cennet olsun, Nurlar içinde uyu başkanım!

SOKAKLARDA NELER OLUYOR?

Kendi başlarına yaşamaya, barınmaya çalışan canlılar…

Evet! Hayvanlar bir türlü dünyamıza sığdıramadığımız hayvanlarımız!

Onlar aslında bizim sevgimize ve bir lokma ekmeğimize muhtaçlar.

Bize verdikleri ise karşılıksız, menfaatsiz, sadık bir sevgi…

Ne isteriz ki bu canlılardan bir türlü anlamam.

Ah insanoğlu işte…

Son zamanlarda sokak köpeklerinin toplanması ile ilgili düzenlemenin gündeme gelmesi…

Sonrasında bu anlayışla yola çıkarak sokakta ki hayvanları toplamaya çalışan bir takım belediyeler…

Sokak hayvanlarının toplanması gündeme gelmese de bazı belediyeler tabiri caizse kendilerince saman altından su yürütüp bu hayvanları toplayıp insanların yaşamadığı ıssız yerlere bırakıyorlar.

Bir süre öncede bunun örneklerini maalesef Köprübaşı Belediyesinin icraatında gördük.

Şimdi de yok efendim sokaklar köpek dolu, grup halinde geziyorlar, korkuyoruz ve yürüyemiyoruz mazeretleri üretmeye başladılar.

Yahu hiç denediniz mi o hayvanın başını okşamayı, ona bir lokma ekmek vermeyi.

O can ne yaptı sana ki, bu kadar nefret kusuyorsun.

Geçin bunları baylar bayanlar…

Sevmeye niyetimiz yok, görmek istemiyoruz, bize faydası yok, sokakta görmeyelim, ayağımıza bulaşmasınlar diyerek hiç kimsenin inanmayacağı mazeretleri sıralıyorsunuz.

Bir örnek isterseniz, Trabzon’un Araklı ilçesinde sokakta yaşayan hayvanlar için haber sayfalarında paylaşımlar yapılmış.

Başlıkta “BİR CAN YANMADAN ACİL ÇÖZÜM”

Bahsettiğiniz nasıl çözüm çok merak ediyorum doğrusu!

Söz konusu yaşamaya hakkı olan bu canların var olması olunca tabi ki savunmaya her daim devam edeceğiz.

Araklı Belediyesi Belediye Başkanı Çoşkun Çebi’nin seçim vaatleri arasında sokak hayvanları için bir rehabilitasyon merkezi kurmak vardı.

Şimdi dört gözle bu vaadini gerçekleştirmesini bekliyoruz.

Böyle bir projesi olan başkandan örnek verdiğim belediye yada farklı belediyeler gibi sokak hayvanlarını toplayıp insanların yaşam alanlarından uzağa götürüp kimsesizliğe, açlığı ve ölüme terk etmesini beklemiyoruz.

Aksine bir canın ne kadar kıymetli olduğunu Doktor olan Başkan Çebi çok iyi bildiği için, bu canları sahiplenerek, onlara gerekli desteği vereceğine inanıyorum.

Bu dileğin bütün hayvan severlerin dileği olduğunu hatırlatıyor, dört gözle hayvan barınağının hayata geçmesini bekliyoruz.   

 

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap