SON DAKİKA
SON DAKİKA


Ortahisar’da tansiyon düşmüyor!
18.04.2024
31 Mart yerel seçimleri sonrası Ak Parti’de olan Ortahisar ilçesi bir değişim yaşayarak Cumhuriyet Halk Partisi belediye başkan adayı Ahmet Kaya’ya geçti.

1 Nisan sabahı Ahmet Kaya kendisinden beklenenin çok üzerinde bir oy oranı ile Trabzon siyasetine damgasını vurdu.
Fakat Ahmet Kaya’nın görevi devralmasından itibaren şehirde sular durulmuyor.

Trabzon’un en büyük ilçesi Ortahisar’da Kaya’nın makam odasından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın resmini kaldırması büyük etki ve tepki yarattı.

İlk tepki Ak Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu’dan geldi.

Mumcu, “Ülkemizin Cumhurbaşkanının resmini makam odasından kaldırmakla başınız göğe mi erdi? iş yerine polemik yapan anlayış. Bana bir yerleri çağrıştırıyor” açıklamasında bulundu.

Ardından Ortahisar Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısında Ak Parti Grup Başkanvekili Zeki Kavanoz ve beraberindeki heyetin Ortahisar Belediye başkanı Ahmet Kaya’ya, “O oturduğunuz makamlar sizin malınız mı ki resmi kaldırıyorsunuz, bu halk bunun hesabını sorar” diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın resmini ayağa kaldırarak sert tepki göstermişti.

Ahmet Kaya’nın “İsteyen makamına istediği resmi asar, ben Atatürk’ün resmini asmak istedim. Kurumda kimseye karışmam herkes özgürdür” cevabı ise suskunluk yaratmıştı.

Bunun ardından belediye binasından Filistin pankartının kaldırılması yine tepki topladı.

Hemen ardından ise Ortahisar Belediyesinde personel fazlalığına dikkat çekilerek 5 kişinin yürüteceği özel kalem biriminde 35 kişinin çalışması söz konusu oldu.

Ortahisar’a yüksek  tansiyon tırmanmaya devam ederken yeni bir iddia daha gündeme bomba gibi düştü.

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’nın, “Borç yüzünden başıma ağrılar giriyor, üç gündür uyuyamıyorum.

800 milyon gibi devasa bir borçla karşı karşıyayız” demesi ile kılıçlar tekrar çekildi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç sükûnetini koruyarak,” Polemik değil, hizmet zamanı” diyerek tartışmalara son noktayı koydu. 

Şehrin iki önemli lokomotifi Trabzon Büyükşehir ve Ortahisar’ı önümüzdeki günlerde neler bekliyor?

Büyük bir merak konusu…

İki belediyenin ortak akıl ile istişareler halinde çalışmalarını yürütmesi halinde ancak Trabzon’un kazanacağı ise kaçınılmaz gerçektir.  

Çok farklı bir Trabzon ile karşı karşıya kalabiliriz.

Ak Parti için kritik bir 5 yıl söz konusu…

Partinin kendisini toparlamaması halinde 2029 yerel seçimlerinde Trabzon içinde Türkiye içinde değişen bir tablo ile karşı karşıya kalacağımız mutlakdır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap