SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yusuf Yazıcı takıntısı!
14.06.2021

Milli takım kadrosu Galler maçına İtalya’ya karşı çıktığı 11’le çıkmalıdır. Şenol hoca ve ekibinin çalışma programı daha farklı olmalıydı. İtalya maçında görüldü ki takım yetersiz çalışmış ve hazırlıksızdı. Roma Stadı’nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sonuçlanmasına rağmen devre arasında yapılan yanlış oyuncu değişikliği kalemizde 3 gol görmemize neden oldu.

Gresham kanununda bir gerçek vardır. İyi para kötü parayı yener. Burada da gördüğümüz iyi takımın kötü takımı yenmesiydi. Yani herkesin beğenisini kazanan İtalya takımı turnuvaya hazır olduğunu oyuncusu ve hocasıyla gösterdi.

Türkiye ise hayal satmaya kalkışınca bedeli ağır oldu. Kalem elimizde eleştirmek kolay. Millilerimiz önündeki Galler ve İsviçre maçlarında sürpriz sonuçlar ile karşılaşabilir. Bundan dolayı önlemi ona göre alınmalı. Bu turnuvada atılan 1 golün bile çok önemi var. Biz ikinci yarı kadroyu bozmasaydık İtalya ile belki de berabere kalabilecektik. Ancak Şenol hocanın Yusuf Yazıcı takıntısı neticeyi aleyhimize çevirdi. İlk yarı takımın iyilerinden biri Yusuf’tu. Bilhassa orta alanda İtalya saldırısına karşı savunmada o cevap verebildi. Gel gör ki ikinci yarı Yusuf oyunda yoktu. Bu futbolcuya lider oyuncu mesuliyeti verilmeli. Topu ayağında saklayan, zekası ile oynayan önemli bir yetenek ancak kendisine güven yetkisi veren yok. O zaman kabiliyet ve yetenek de ortadan kayboluyor. Kenan Karaman savunmada Zeki’ye yardım edince haliyle ileride etkili olamadı. Burak Yılmaz hırslı ve istekliydi. İstediği topları alamadı.

Tecrübeli İtalya hocası Mancini maçı izledikten sonra ikinci yarı hamlesini yaptı. Güneş ise oyuncu değişikliğinde aksine çözüldü. Halil Dervişoğlu ve Cengiz Ünder hamleleri yanlıştı. İtalya hücumda kanatları çok iyi çalıştırdı. Merkezden savunmayı delmek istese de başarılı olamadı. Fakat Merih kendi kalesine golü atınca oyundan düştük. Ardından savunmada sıkışan oyuncu sürekli kaleci ile oynamayı tercih edince Uğurcan’ı da hataya zorlamış oldular. Şenol Güneş İtalya, Mancini Türkiye hocası olsa skor yine aynı olurdu, Çizme ekibi farklı kazanırdı.

İtalya maçını unutup Galler maçına odaklanmalıyız. İlk maçta farklı skor ile turnuvaya başlamak moral bozdu. Millilerimiz önümüzdeki Galler maçına hazırlanıp sonrasında İsviçre maçına odaklanmalıdır. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap