SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzonspor gibi oynamalıyız
15.03.2021

Çünkü Avcı sistemi çökmüştür. Döndük yine sezonun başına. Gelecek sezonun takımını şimdiden yapmalıymışız.

Erzurum kümede kalmak adına mücadele ederken Trabzonspor zirvede varlığını sürdürmek için mücadele etti. Sonuçta Trabzonspor adına hüsran çıktı. Havanın soğuk oluşundan da kaynaklı ilk yarı etkisiz futbol sahada vardı. İklim şartları, rakım ve zeminin bozuk oluşu oyunu etkiledi. Trabzonspor Abdullah Avcı geldikten sonra oyun planı olarak defansif oynamayı benimsedi. 1 gol bulursam yenerim anlayışıyla mücadele ediliyor. Bu hafta hakemler de dahil kimseye suç bulamayınca Ahmet Ağaoğlu, kovid-19’u suçladı. Pandemi, Trabzonspor’a yaramayınca coşkusuz futbol ortaya çıkmış. 1 puan Erzurumspor’a yaradı fakat Karadeniz ekibine yaramadı. Hiç bahane üretmeye gerek yok. Trabzonspor oynatılamıyor. 4 haftadır formsuz 3 forvet sahada geziniyor. Teknik adam da hiçbir arayış yok. Neden? Takım türbülansa girdi, bir var yok. Avcı, kanatsız oyunu tercih ediyor. Her zaman merkezden oynamak yeterli değil. Takımın coşkulu oynaması gerekirdi. Bordo-mavililer bu maçı mutlak kazanmalıydı. Trabzon’da bireysel anlamda önemli oyuncular var. Bir takımı ele alırken nasıl başarılı oluru ele almak lazım. Geçen yıl ofansif olarak seyir zevki veren bir takım vardı. Orta sahada Erzurumspor’da oynayan Aatıf gibi anaç bir futbolcu olmalı.

Oyunculara bakacak olursak kaleci Uğurcan hatasız oynadı. Hüseyin Türkmen bu takımda her zaman yer alır. Abdülkadir Parmak kaç haftadır futbol resitali veriyor. Harikaydı. Ağır sahaya rağmen günün oyuncusuydu. Avrupa, Parmak’ın peşinden koşacaktır. Savunmada cezalı Hugo’nun yerine oynayan Hosseini iyi performans gösterdi. Solbekte Marlon idare etti. Bakasetas, topa ayağına gelmeden 3 oyuncu birden pres yapınca etkisizleşti. Yunus Mallı beklenen performansı veremedi. Yerine giren Flavio daha etkiliydi. Flavio istenirse her zaman bu takımda yerini alır. İleriki 3’lü takımın etkisiz oyuncularıydı. Teknik adamın stratejisi yetersiz. Trabzonspor taraftarı böyle bir oyunu kabul edemez. Takım ileride çoğalamıyor. Bundan dolayı istediği sonucu alamıyor. Şampiyonluğa oynayan bir takım önüne gelene 3-5 gol atmalıdır.

Avcı sistemi çöktü, şapka önüne düştü!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap