SON DAKİKA
SON DAKİKA


Teknik direktör kim olmalı?
5.11.2020
Trabzonspor’da teknik direktör konusunda verilecek karar çok önemli, bundan sonrası için acilen doğru karar vermek zorundayız.  Takım şimdilik altyapı koordinatörlüğü yapan ve İzleme Komitesi’nin başında yer alan İhsan Derelioğlu’na emanet edilerek yeni gelecek hocanın ismi merakla beklenmektedir. 

Trabzonspor teknik direktörü kim olmalı? Sadece hoca değişikliği bu takımı değiştirmez.  Yönetim veya yeni gelecek hoca plan ve proje içerisinde radikal kararlar almak zorundadır. Yönetim yoruldu, kendi içinde çalışma kollarında değişiklik yaparak stresten tamamen uzaklaşmalıdır. Yönetimde birlik ve beraberlik sağlanmalıdır. Zira Asbaşkan Mehmet Yiğit Alp’e sorulan bir soru üzerine “Bana değil Başkan’a sorun.” şeklinde verdiği cevap yöneticiler arasında uyumsuzluk olduğunu belirtiyor. 

Ünal Karaman, Yönetim’in boğazına takılınca Trabzonspor teknik adam yetersizliğine geçen yıldan beri bir türlü çare bulamadı. Fatih Tekke, Sadi Tekelioğlu, Mustafa Reşit Akçay derken Abdullah Avcı, Tamer Tuna, Şota Arveladze ve Samet Aybaba gibi değişik isimler de ortaya atılmaktadır. Yöneticiler yine karar veremiyorlar. Ya önümüzdeki Alanyaspor maçında yine kaybedersek bu işin sonu nereye varır. Kesinlikle Trabzonspor’un kaybetmeye tahammülü yoktur. Zaten ligin dibine demir atmış vaziyette. Görünen tablo bordo-mavililere yakışmıyor.

Mevcut Yönetim, Trabzonspor’u kendi haline bıraktı. İşte bu anlayış camiayı bitiren düşüncedir. Yorulmuş isen nöbet değişimi yaparak, kulübe daha fazla zarar vermeden işi terk edeceksin. İpin ucu kaçtı. Bu kadar teknik direktör adayı içerisinden birini seçip sorunu çözemiyorsanız, bu sizin yetersiz kaldığınızı göstermektedir. Lütfen bu kadar ısrarcı olmayınız. Zararın neresinden dönerseniz kâr edersiniz. Yönetim bir an evvel kendini yenilemelidir. 
Tolunay Kafkas; geçmiş yıllarda Trabzonspor’da teknik direktörlük görevini yaptı ve Ersun Yanal gibi Trabzonspor’u mahkemelere taşıdı, icralık olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Abdullah Avcı; milli takımda ve çeşitli kulüplerde görev yaptı,  hiçbir başarısı bulunmamaktadır. Yönetim bu hocanın yüksek maliyetini dikkate almalıdır. Şota Arveladze; en son çalıştığı dönemde bu kulüpten protestolar ile gönderilmiştir. Sadi Tekelioğlu; tecrübesi ve bu memleketin evladı olarak neden düşünülmesin? Giray Bulak; akademisyen kişiliği ile öne çıkan isimlerdendir. Fatih Tekke; futbolculuk kariyerindeki başarılarını ülke dışına taşıyan ve şimdi ise disiplinli ve başarılı bir şekilde hocalık görevini sürdürmektedir. 
Daha fazla gecikilmeden sadece bugünü değil geleceğini de kurtarmak amacıyla Trabzonspor camiasını ve taraftarın beklentisini bilen yerlinin yerlisi bir hoca ile anlaşılmalıdır. Altyapısıyla, üst yapısıyla ve Trabzonlu oluşuyla maddi anlamda hiç bir beklentisi olmayan, sadece memleketinin başarısı için adeta sefer görev emri ile bekleyen Mustafa Reşit Akçay ismi adaylar arasında daha öne çıkmaktadır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap