SON DAKİKA
SON DAKİKA


Sürdürülebilir ekonomi başarıyı getirir
4.05.2024

Trabzonspor bir adım önde

LİGDE farklı hedefler peşinde koşan Samsunspor ve Trabzonspor’un bugün gerçekleştireceği mücadele birçok farklı parametreyi de beraberinde getirecek. Trabzonspor’un alacağı 3 puan ligde son haftalara girerken üçüncü basamak için büyük önem arz ederken, Samsunspor ise alacağı puan veya puanlarla ligde kalmayı garantilemek istiyor. Ben bu maçta kadro kalitesi olarak Trabzonspor’un bir adım daha önde olduğunu ve galibiyet yakın taraf olacağını düşünüyorum. Ancak bu kesinlikle kolay olmayacak. Trabzonspor’a adına maçın kilidini Onuachu ve Visca açar. 

Hoca gidip gelmesi yanlıştı 

TRABZONSPOR’a 38 yıl sonra unutulmayan bir şampiyonluk yaşatan Abdullah Avcı’nın bir sezon sonra hem oynattığı futbol hem de yaptırdığı transferlerle çöküşün başlangıcına imza atması ve ardından görevden ayrılması ile Trabzonspor bir buhrama girmiş ve hedeften kopuk bir şekilde sezonu tamamlamıştı. Ayrılışın ardından 7 ay geçmesine rağmen tekrar göreve gelen Abdullah Avcı, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın ligi domine ettiği sezonda hem oynattığı oyunla hem de yaptığı kadro tercihleri ile Trabzonspor’un yarıştan erken kopmasına neden oldu. Sürekli kadro ile oynaması, oyuna yaptığı değişlikler ve kadro tercihleri ile sürekli eleştirilen Abdullah Avcı kaprisleri nedeniyle birçok oyuncuyu kulübede oturtmuştur. Ligde gerçekçi hedefi üçüncülük olan ve kupada şampiyonluk hedefi önünde olan Trabzonspor’un bu iki hedefi gerçekleştirmesi halinde bu sezon özelinde başarılı olmuş kabul edilebilir.    

Pahalı transferlerden kaçınılmalı

BUGÜN şampiyonluk sezonunun ardındaki yapılan hatalara bire bir şahit olan Ertuğrul Doğan, yönetici arkadaşların bir kısmı ve Abdullah Avcı hala takımın başında. Bu bence Trabzonspor adına büyük avantaj. Neden diyeceksiniz hemen bunu açalım. Orada birebir hataları gerçekleştirmiş ve Trabzonspor’un ekonomik olarak bir çıkmaza sokan Ahmet Ağaoğlu yönetiminde arkadaşlarımız ve Abdullah Avcı’nın aynı hataları bu defa yapmaması gerekiyor. Sürekli açıklanan sponsorlar ve takımın şampiyonluk hedefiyle yine yanlış yola girilebileceği bugünden seziyoruz. Basında her gün yazılıp çizilen ve 5 Milyon eurolardan başlayan oyuncu transferleri Trabzonspor’u başarıya götürmez. Trabzonspor gerçekten sürdürülebilir bir ekonomi ve başarı istiyorsa kendi öz değerlerine sahip çıkmalı. Yazımı dünyaca ünlü futbolcu Johan Cruyff’ın bu sözleri ile tamamlamak istiyorum.  Johan Cruyff bir keresinde, “Neden zengin bir takımı yenemeyesiniz ki?” diye sormuştu ve eklemişti: “Ben para dolu bir çantanın gol attığını hiç görmedim.” Bu söz Trabzonspor yönetiminin ve Abdullah Avcı’nın kulağına küpe olmalı. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap