SON DAKİKA
SON DAKİKA


Süper Ligin Lideri Trabzon
1.03.2020

Karadeniz derbisinde 1-0 geriye düşmemize rağmen galip gelmeyi bildik. Ligdeki yarışta Galatasaray dışında Trabzon’a kafa tutabilecek bir rakip puan cetvelinde görünmüyor. Hüseyin ÇİMŞİR bundan sonra bütün maçlarını kazanmak mecburiyetinde. Şampiyonluk yolunda artık maç kaybetme lüksü olmayan bir sürece giriyoruz.

Dün akşamki maçta sonradan oyuna giren Nweakeme bir futbolcuda olması gereken tüm özellikleri gösterdi. Hem asist yaptı hem gol attı. Takımın gol silahı Alexander Sörloth ise bu hafta gol atmasa bile asist yaparak yine boş geçmedi.

Akyazı’da golü deneyen, iştahlı-cesur bir Rizespor vardı. Melnjak’ın golünden sonra Trabzon’u oyunu kurmakta oldukça zorladı. Ama ikinci yarı teknik sorumlu Muzaffer Bilazer, Guilerme’nin yerine Nweakeme’yi sahaya sokunca işin rengi değişti ve Trabzonspor skoru 5-2 olarak tabelaya yazdırdı. Liderliğini korumaya devam etti.

Dünkü maçta Pereria’nın sakatlığında beklerin kanatlarda yetersiz kaldı. Kamil Ahmet, Perereia kadar etkili olamadı. Bir kez daha gördük ki kanat oyuncularının hücumda rolü önemli.

Oyunun bütününe bakınca geriye düştüğümüz maçta reaksiyon gösterme becerisi güzeldi. Ancak oynadığımız futbol bize yakışmıyor. Hüseyin hocanın elinde yıldızlar karması var. Bu kadar çok kaliteli futbolcudan daha renkli bir kadro sahaya çıkması lazım. Daha da önemlisi futbol tekniği yüksek bir oyun izlememiz lazım.

Trabzonspor, şampiyonluğa oynuyor ama oynadığı futbol tat vermiyor. Hüseyin Çimşir, ağır bir yüke talip oldu bu yüzden üzerine koyarak öğrenerek ilerlemeli. Sakatlıktan yeni çıkan Abdülkadir Ömür’ün oyunun son dakikalarında izleyebilmek güzeldi. Abdülkadir’in dönüşü Trabzonspor’un hücum hattına ayrıca kuvvet verecektir.

Salı günü Fenerbahçe ile İstanbul’da kupa maçı oynayacağız. 5-2’lik galibiyet kupa maçından önce takıma moral kaynağı oldu.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap