SON DAKİKA
SON DAKİKA


Sumudica sistem değişmeli
28.02.2021
Rizespor’un mutlak galibiyete ihtiyacı olduğu karşılaşmaya, 2 takım da tempolu başladı. Karşılıklı ataklarla karşılaşma sürerken, 32. dakikada konuk Sivasspor’da Erdoğan’ın kırmızı kartla oyun dışında kalmasıyla, Rizespor sayısal olarak avantajlı konuma geçti. Rakip 1 kişi eksik kalınca, Karadeniz ekibi oyunun kontrolünü eline almaya başladı. Buna rağmen konuk Sivasspor, ilk yarıda 2 kez Rizespor kalesinde etkili oldu. 

Rizespor ikinci yarıda oyunu rakip kaleye yıkmayı başardı. Fakat en yetenekli ayağı Boldrin’in olmayışından dolayı topu etkili kullanmada başarılı olamadılar. Yeni transferlerden Eric Sabo ve Djokovic oyun kurmada yeterince etkili olamadı. Böyle olunca da sadece sağlı sollu ortalar yapılıyordu. Bu ortalarda yeni transfer Söderlund ve ikinci yarıda oyuna giren Skoda etkili şutlar çıkaramadı. Sivasspor’un savunma oyuncuları bu ortalarda geçit vermedi. Rizespor 1 kişi fazla oynamasına rağmen ataklarda çok acele ediyordu ve panik yapıyordu. Bu da ataklarını olgunlaştırmasına ve şişirme toplara yönelmesine neden oluyordu.

İstatistiklere baktığımızda Yeşil-Mavili takım 40 kez ceza sahası içine orta yaptı, 25 kez oyuncuları ceza sahası içinde topla buluştu, 11 şut çekildi fakat hiçbirinde başarı sağlanamadı. Rizespor böyle bir istatistik yakaladığı karşılaşmada galibiyeti kaçırdı. Rizespor’un aldığı kötü sonuçların sebeplerinden birini de kadro istikrarının hala yakalanmaması olarak görüyorum. Her hafta bir önceki karşılaşmadan 3-4 farklı oyuncuyla sahaya çıkılıyor. Bu da oyun düzeninin oturmasını engelliyor.

Rizespor istikrar yakalamak için takımın başına geçirdiği Sumudica yönetiminde henüz galibiyet elde edemedi. Bu yıl 4 takımın düşecek olması da Rizespor için ayrı bir stres kaynağı. 
Belli ki Sumudica’nın Gaziantep’te oynattığı oyun, Rizespor’a uymuyor. Rumen hocanın Rizespor kadrosuna uygun bir sistem oturtup acilen çıkış yolu bulması gerekiyor.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap