SON DAKİKA
SON DAKİKA


Şans bu kez Trabzon'a gülmedi
8.03.2020

Beşiktaş maçında kaybedilen iki puanla büyük bir darbe yiyen Trabzonspor, dün akşam da Gaziantep önünde hayati iki puan kaybederek şampiyonluk yolunda önemli bir yara aldı. Bu sonuçtan sonra takımımızın puan kaybetme lüksü kalmadı. İlk yarıyı önde kapatan Trabzonspor, ikinci yarıda rakibin golüne engel olamadı. Bordo- Mavililer, bu skorla şampiyonluk yolunda büyük bir avantajı da kaybetti. Taktik anlayışı ve oyuncu değişikliği yönünden ev sahibi takım daha doğru hamleler yaptı. Trabzonspor teknik heyeti daha olumlu ve daha doğru hamleler yapabilirdi. Bahane üretmeye gerek yok. Bu kadro daha iyi organize olmalıydı Fakat olmadı. Bu arada, teknik heyete bir uyarım olacak, takımın DNA’sıyla sürekli oynamayın. Koskoca maçta doksan dakikalık zaman diliminde Trabzonspor’da sadece üç isabetli orta, iki şut ve bir gol izledik. Yani çok kısır bir futbol sergilendi. Rakip bizden daha istekli ve tempolu, aynı zamanda formda gözüktü. Kamil Ahmet’in fena oynamadığı maçta teknik heyetin oyuna hamleleri yanlıştı. Sörloth bu hafta istenilen oyundan uzaktı. O durunca takım da durdu. Takımın performansı düşük olunca rakibin istekli oyunu şampiyonluk yolunda Trabzonspor’a büyük darbe vurdu. Bazı müsabakalar çok zor geçer, rakipler dirençlidir. İşte dün akşam oynanan maç böyle bir maçtı.

 

Ligin sonlarına doğru tempo ve heyecan artmaya başladı. Şunu kabul edelim ki, büyük takım, kazanan takımdır. Şampiyonluk yolunda zor bir süreçten geçen Trabzonspor, bu maçı kazanmalıydı. Maçın ilk yarısı ile ikinci yarısı siyahla beyaz gibiydi. Özellikle gözlemlediğim bir sorundan söz etmeden geçemeyeceğim. Rakipten dönen topların hemen hemen hepsi yine rakipte kaldı. Bu başlı başına giderilmesi gereken bir sorun.

Uzatmalarda gelen ve hakem tarafından sayılmayan gol ligin kaderini etkileyebilecek bir gol. Bu, Trabzonspor için büyük bir talihsizlikti. Artık bu maç bitti ve gelecek maçlara odaklanmalıyız. Hataları asgari düzeye indirgersek bu işi başarabiliriz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap