SON DAKİKA
SON DAKİKA


Şampiyon Trabzonspor!
1.05.2020

BİLİM Kurulu maçların oynanması için hamle yaptı. Mübarek Ramazan Günleri’nde herkes korona virüsü ile mücadele ederken, İstanbul kanadı, kalan maçları oldu bittiye getirip senaryo peşinde koşuyorlar. TFF, üyeleri de bu oluşumun içindedir.

Elbette bu günler geride kalıp, unutulacaktır. Fakat bu salgın hastalığın, ne zaman biteceğini kestirmek, kolay değil.

Bu kriz ortamında futbolcularında alacaklarında indirime giderek kolaylık yapmaları gerekmektedir.

Liglerin bitimine 8 hafta kala mevcut lider Trabzonspor, şampiyon olarak ilan edilsin çözümünü öne atıldı. Bu düşünce, Avrupa’nın bazı ülkelerinde uygulandı ve mevcut lideri şampiyon ilan edildi. Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, kalan Süper Lig maçları için sıkı tedbirler aldırdı. Kalan maçlar 24 Haziran’da başlayacak.

Maçlar başta %60’lık risk grubu içinde bulunan İstanbul ve değişik 3 şehirde oynatılacak. Sonrasında 3 Ağustos’a kadar şampiyon takımı UEFA’ya bildirmesi gerekiyor. UEFA’ya üye ülkelerin federasyonuna maddi yardımı yapacağını bildirdi. Futbol ekonomisi ligin başlaması için, yetersiz. Yayıncı kuruluşun durumu da malum.

Kulüplerin finansal kaybı ciddi boyutta, serbest kalacak oyuncuların sayısı hayli fazla. Önümüzde ki sezon futbolu çok zor günler bekliyor. Futbol ne zaman normale döner bilemeyiz.

Yayıncı kuruluş BeIN Sports, “Zararım büyük” diyerek sıkıştırılıp oynatılacak bir ligi kabul etmedi.

Dünya Sağlık Örgütü, uyardı “Salgın bitmekten çok uzakta”, bu hastalık bir şeker değil ki bayramdan sonra bitecek müjdesi verilip, maçların başlaması söyleniyor. Konunun sağlık olması, ehemmiyetini önde tutuyor. Türkiye’de mevcut lider Trabzonspor’un şampiyon ilan edilmesi en doğal olanıdır. Yönetim gelecek sezonun, planlamasını şimdiden yapmalıdır. Yeni yapılacak olan geleceğin takımına backgroundu yüksek Trabzonspor’a yakışır, bir teknik direktör düşünülmelidir.

Mesela bu Alanyaspor’un Hocası Erol Bulut olabilir. Veya çok yakında dolaşan eski hocası, yönetim değişirse geleceğim görüntüsü veriyor.  Neden olmasın? Scout ekibi, Bursaspor’un iki genç oyuncusu Burak Kapacak ve Ali Akman için yönetime rapor verdi. Bordo-Mavili yetkililer, gelecek yılın oyuncu profillerini şekillendirmeye şimdiden başladılar.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap