SON DAKİKA
SON DAKİKA


Şahlanan Olcay Şahan!
6.04.2019

Ekonomik krizlerle boğuşan Trabzonspor’da sakatlıklar, cezalılar had safhada olurken, milli maç arasındaki boşluk ve seçim nedeniyle verilen ara Karadeniz ekibine ilaç gibi geldi.

Ligin ilk yarısında 29 puan toplayan Trabzonspor, beklemediği hatta tahmin bile edemediği puan sıralamasında kendisine ikinci sırada yer buldu. Ligin ikinci yarı başlangıcında şanssız maçlar kaybederek şampiyonluk potasından geriye düştü. Bazı oyuncuların cezalı ve sakat oluşu, devre arasında satılan, gönderilen oyunculardan dolayı dar kadro takımda başarısızlık yaratınca, kadro dışı olan Olcay Şahan’ın affedilmesi gündeme geldi. Bu düşünce Olcay Şahan’ın katkısı ile birlikte Göztepe ve Erzurumspor galibiyetlerini getirdi.

Milli maçlardan dolayı lige verilen arayı iyi değerlendiren Ünal Karaman ve Bülent Korkmaz takımlarını bu maça 3 puan parolasıyla hazırladılar. Büyük mücadele içerisinde geçen karşılaşmada kazanan taraf ev sahibi Trabzonspor oldu.

Trabzon maça hızlı başladı. Fakat oyunun başında Antalyaspor’dan Doukara attığı golle takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golde Trabzonspor defansının hatası büyüktü. Bu kez Olcay Şahan ile Nwakaeme paslaşmasında Nwakaeme golü atarak skoru 1-1’e getirdi. Olcay Şahan uzun zaman kadro dışı kaldıktan sonra ilk kez 11’de sahaya çıkarak oyununu bir gol ve bir asistle süsleyip klasını gösterdi.

İki hafta aradan sonra 27’nci haftada oynanan maçın ilk yarısı 1-1’lik skorla tamamlandı. İkinci yarıda sahaya farklı bir Trabzonspor çıktı. Hırslı, kazanmak isteyen bir takım hüviyetine büründü. Golleri peş peşe bulup skoru bir anda 3-1’e getirince Kamil Ahmet’in yerine oyuna Pereira girdi. Maçın son 10 dakikasında Ünal hoca Olcay Şahan’ı alkışlatıp dışarı alarak yerine Abdülkadir Ömür’ü soktu.

Antalyaspor’da Doukara ilk yarının etkili ismi oldu. Trabzonspor’da etkili isim Olcay Şahan’dı. Demek ki kadro dışı kalan bu oyuncu kapris yapılmayıp oynatılmış olsaydı Trabzonspor sıralamada başka yerlerde olacaktı.

Derken genç oyuncu Murat Cem uzatmalarda golü atınca skor 4-1 oldu. Nwakaeme’nin liderliğinde ikinci yarıda sahada müthiş bir Trabzonspor izledik.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap