SON DAKİKA
SON DAKİKA


Lider Trabzonspor
9.02.2020

Şampiyonluğa oynayan Trabzonspor ile küme düşme mücadelesi içinde olan Gençlerbirliğ  karşılaştı. Spor yorumcularının söylediği gibi bu yıl Cemil Usta Sezonu’nun şampiyonluktaki en büyük adayı Trabzonspor’dur. Bordo-Mavili takımın gizli lider olduğuna inandılar. Yeni yapılan transferler ile daha da güçlenen Karadeniz ekibi ilk 11’i yaparken hangi oyuncuyu oynatayım diye teknik ekip zorlanıyor. Daha önce kadro zafiyeti çeken Trabzonspor yeni transferlerle alternatifleri çoğalttı. Takımdaki rekabet oyuna kalite ve başarı getirdi. Oyunun geneline bakıldığı zaman üstün olan taraf Trabzonspor’du. Buna bireysel yetenekler de eklenince kazanma faktörü ortaya çıktı.

 

Lig uzun bir maraton, oynadıkça maratonun ayağı kısalarak maç maç şampiyonluk yolunda ilerlemiş olacağız. Soğuk havada oynanan müsabakayı hakem Hüseyin Göçek yönetti. Teknik Direktör Hüseyin Çimşir, Ünal Karaman’dan teslim aldığı görevi aksatmadan başarılı şekilde devam ettiriyor. İlk yarı Gençlerbirliği gole daha yakın olan taraftı. Uğurcan oyunun başında mucize bir kurtarışı ile oyuna damgasını vurdu. Ev sahibi ekip oyunun başında yakaladığı bu pozisyonu gole çeviremedi. Müsabakanın ilk yarısında iki takımın savunması da çok kritik pozisyonlarda yerinde müdahaleler yapınca ilk devrede gol olmadı. Shörloth ilk yarı mevkiinden sağa sola kayıp deplasa olmasından dolayı yeri boş kaldı. Trabzonspor onun için gol bulamadı. Bütün rakipler Bordo-Mavili takıma karşı sert futbolu tercih ediyor. Denk kuvvetlerin oynadığı maçın ilk yarısı 0-0 tamamlandı.

 

İkinci yarısı hızlı başlayan müsabakanın ilk tehlikeli atağını takımımız yaptı. Oyunun geneline bakıldığı zaman müsabakada eşitlik vardı. Hüseyin Göçek 79’uncu dakikada VAR sistemine bakarak verdiği penaltı ile Sosa takımın ilk golünü atarak takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra bastıran taraf yine Trabzonspor oldu. Shörloth’un müthiş müdahalesi sonuç getirdi. Nwakaeme’ye resmen alda at dedi. Nwakaeme ise skoru 2-0’a taşıyan golü attı. Golden sonra Ankara ekibi oyunu sertliğe döktü. Sörloth kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Hakem Hüseyin Göçek’in faullere göz yumması olayların gelişmesine sebep oldu. Ankara Eryaman Stadı’nda oynanan karşılaşmayı Trabzonspor2-0 kazanarak şampiyonluk yolunda bir engeli daha kayıpsız aşmış oldu. Fakat günahsız Sörloth’u oyuna getirdiler. Ankaralı oyuncunun sadece silahı yoktu. Tekmeleri havada uçuştu. VAR’a giden Göçek kırmızıyı o oyuncuya da vermeliydi.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap