SON DAKİKA
SON DAKİKA


Lider Fırtına
20.10.2019

Milli maç arasından sonra lig heyecanı yeniden başladı. Fakat milli maç araları Trabzonspor’a iyi gelmiyordu. Bu kez şeytanın bacağı kırılarak milli maç arası sonrası gelen galibiyetle Fırtına lider oldu.

Trabzonspor oyuna süratli ve iyi başlayan taraftı. Lig maçları oynandıkça puan sıralamasında takımlar arasındaki rekabet arttı. Ünal Karaman maçtan önce verdiği demeçte Sturridge’e forma şansı vererek forma girmesini sağlayacağını açıkladı. Otoritelere göre Sturridge’in ilk 11’de değil de kulübede başlaması daha uygun görülüyordu. 11’de başlayan Sturridge 9’uncu dakikada Sörloth’un pasında golü yaparak takımını öne geçiren golü attı. Bu golden 5 dakika sonra bu kez Sturridge’in pasında Sörloth golü yaparak farkı 2’ye çıkardı. Konuk takım peş peşe yediği gollerin ardından toparlanarak rakip kaleye yüklenmeye başladı. Gaziantep devrenin son 10 dakikada Trabzonspor kalesinde etkili oldu.

İkinci yarıda Trabzonspor oyuna yine hızlı başladı. 4-2-1-3 sisteminde oynayan Bordo-Mavililer ortasahada sürekli top kaybı yaparak etkili olamadı. Konuk ekibin tehlikeli atakları 54’üncü dakikada sonuç vererek Jeferson’ın golüyle Gaziantep farkı 1’e indirdi. Golü attıktan sonra oyunda olmayan Sturridge 65’inci dakikada yerini Doğan Erdoğan’a bıraktı. Orta sahayı güçlendiren Ünal Karaman doğru bir karar vermiş oldu. 75’inci dakikada kaptan Sosa’nın füzesi Trabzonspor’u rahatlatırken oyuncu değişiklikleri de takıma olumlu yansımış oldu. Genç oyuncu Yusuf Sarı Süper Lig’deki ilk golünü atarken skoru da 4-1 olarak tayin etti.

Fırtına bu sonuçla uzun zaman sonra liderlik koltuğuna oturarak şampiyonluk yolunda önemli bir 3 puan aldı.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap