SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kervan Yolda…
26.08.2018

 Futbol oynayan herkes “deplasman golü” kuralını bilir. Deplasmanda ilk golü atarsan maçı kazanırsın. Ünal Karaman da bu avantajı kullanmak için rakibi hataya zorlayacak şekilde pas yapmak istedi ve sol bek Novak ile 1-0 öne geçerek rahat oyun kurmaya çalıştı. Geçmiş haftalara göre kazanma arzusu yükselen bir Trabzonspor vardı dün akşam. Özellikle Yusuf ve Abdülkadir İspanyol ve İtalyan takımların radarında olduklarını bildikleri için istekli oynuyorlar. Ankaragücü skoru 1-1 yaptıktan sonra ikinci yarı tüm gücüyle yüklendi. Fenerbahçeli İsmail Kartal Trabzonspor’un ortasahadaki pas hatalarını, kademedeki kopukluklarını iyi kullandı. Rodellega ile 80.dakikada 2-1 öne geçmemize rağmen 90.dakika da nerdeyse maç biterken yeniden beraberliği yakaladılar. Ankaragücü’nün amacı zaten beraberlikti ama hedefi şampiyonluk olan Trabzonspor seri yakalamak istiyordu. Bir spor gazetecisi olarak benim önerim Trabzonspor önce savunmada topu uzaklaştırmayı, gol yememeyi garantilemesi lazım. Kaleyi sağlama almak takımın önceliği olmalı. Çünkü yediğimiz ilk gol, büyük takımların yemeyeceği bir goldü.  

TAKIM OLMANIN ÖNEMİ              

Trabzonspor bu maçtan sonra takım olmak ne demek düşünmeli.  Şenol Güneş pedagoji eğitimi almış bir öğretmen olarak oyuncu psikolojisini bilirdi. Her gittiği takımda futbolcuya sevgiyle yaklaşıyor. Şenol Hoca ve Ersun Yanal zamanında maç kazandıktan sonra şarkılar söylenir, futbolcular kutlama yapardı, kolbastı oynardı. Ünal Hoca’nın dikkatini çekmek istediğimiz konu takım olmanın önemi. Geçen yıla göre daha iyi oynuyoruz ama bu futbol Trabzonspor’a yetmez. Maçın raporu ortada rakip baskı yapınca Onazi önliberoda yetersiz, kaleci konusunda eksikler var, Yusuf oyundan çıkınca Trabzonspor gol yiyor. İdmangücü-İdmanocağı çekişmesinden doğan efsane takım ile Ankaragücü karşısındaki Trabzonspor çok farklı. İki kez öne geçtiğin maçta işi bitireceksin. Soyunma odasından tünele kadar tüm oyuncular bordo mavili formanın gücünü hissetmeli. Basın tribünü olarak Trabzonspor’dan daha coşkulu bir oyun bekliyoruz. Ünal Karaman’ın gerçekleşmesini istediği transferler oldu. Artık taraftar başarı bekliyor. Haftaya Galatasaray maçı kırılma noktası olacak.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap