SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kaçan liderlik
24.09.2021

Oyunun başında Vitor Hugo’nun kırmızı kart görmesiyle bordo mavililerin oyun planı tamamen bozuldu. Kırmızı kartın ardından orijinal mevkii stoper olan Hüseyin Türkmen’in oyuna alınması, orta saha oyuncusu Berat’ın stopere çekilmesinden daha faydalı olabilirdi. Trabzonspor rahat kazanabileceği bir karşılaşmayı on kişi kalarak taraftarlarını hayal kırıklığı yaşatmış oldu. Konyaspor, Trabzonspor’u zirve yarışında yoluna taş koydu. Bu oyuncu kadrosu ile lige ağırlığını koyacak desek de bu maçta düşünüldüğü gibi oynamadı.

Bordo mavililer karşılaşmayı bir oyuncu eksik oynamasına rağmen altın değerinde bir puan aldı. Bu görüntü taraftarı yanıltmasın, Trabzonspor bu sezonun kendi adına en kötü futbolunu oynamış oldu. Üç büyüklerin puan kaybettiği haftada tam liderlik koltuğuna oturacak derken hatalı oyunu ile liderlik amacına ulaşamadı. Ligin altıncı haftası oynandı, hala ideal on birini bulamadı. Trabzonspor şampiyon olmak istiyorsa performansını yükseltmesi gerekir.

Abdullah Avcı yine oyuncu değişikliklerinde hata yaptı. Fırtınanın oyununda karışıklık var, orta saha verimsiz, daha üretken olmalıdır. Bireysel olarak oyun disiplini var. Takım oyunu yok. Kesik kesik oynadığı için orta saha bağlantısı yok. Takıma tempo kazandıracak oyuncular yeterince verimli olamadılar. Trabzonspor artık eski formundan uzak. Savunma aksıyor. Teknik heyet bu eksikliklere çözüm bulmalıdır. Takımın yaş ortalaması yüksek olunca yorgunluklar ve sakatlıklar kaçınılmaz hale geliyor. Demek ki genç transferler yapılarak takıma dinamizm kazandırılması gerekirdi.

Abdullah Avcı’nın teknik direktör olduğu, İsmail Köybaşı’nın oynadığı bir takıma şampiyonluk yakışmaz çünkü Erman Toroğlu’nun dediği gibi İsmail Köybaşı yerine alt yapıdan genç bir sol bek kazandırmasıyla takımın o boşluğu doldurulabilirdi. Trabzonspor’a acaba Şenol Güneş mi gelmeli?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap