SON DAKİKA
SON DAKİKA


Güzel galibiyet
17.01.2020

En iyi antrenman maçtır. Ünal Karaman bu anlayış içinde olmayınca hem kendini yaktı hem de Trabzonspor’u ardından kulüp Başkanı Ahmet Ağaoğlu’na ‘taraftar gibi konuşuyorsunuz’ sözü kendisinin görevine son verilmesine neden oldu. Görevinden alındıktan sonra beni kimse yiyemez, yemek isteyenlerin boğazına takılırım restini çekti. Demagoji laflarının ardından yardımcı hoca Trabzon’un Araklı ilçesinden Hüseyin Çimşir’in takımın başına getirilmesine neden oldu. Hoca değişikliğinin sezonun ara tatiline gelmesi, yeni oluşum için iyi bir fırsattı. Çiçeği burnunda yeni hoca ile buluşan Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupa maçında ligde yenildiği Denizlispor ile ilk maçta avantajlı bir skor elde ederek görevi devir almış oldu. Trabzonspor büyük camiadır, “Hüseyin Hoca’nın backgroundu bunu karşılar mı?” diye söylentiler dolaşmaya başladı. İnşallah başarılı olur.

 

Anekdot: Geçmiş zamanın birinde Türkiye Liglerinde Trabzonlu bir antrenör çalıştırdığı takımı küme düşürüyor. Düşürdükten sonra Trabzonspor Teknik Direktörü Ahmet Suat Özyazıcı, amatör takımlardan birini çalıştıran antrenöre soruyor; Oğlum Ahmet, sen çalıştırdığın takımlardan herhangi birini küme düşürdün mü? Hayır Hocam düşürmedim, O zaman Ahmet Suat Hoca, Ahmet’e söyler şayet bir takımı küme düşürmemişsen senden hoca olmaz cevabını alır. Demek ki iyi hoca her zaman şampiyon yapmazmış, bazen de küme düşürerek olunurmuş. Hüseyin Çimşir Hoca göreve yeni geldi, herkes sessiz bir şekilde bekleyiş içine girdi. Acaba başarılı olacak mı olamayacak mı?

 

Müsabakaya gelince ideale yakın bir kadro ile maça başlayan Trabzonspor, lig ve Ziraat Türkiye Kupa maçlarına 20 gün aradan sonra, teknik adam değişikliği ile beraber iyi bir başlangıç yaptı. Taraftarın beklentisi büyük, bu yıl şampiyonluk özlemi son bulmalı diyorlar. Kadro güzel, Ndiaye, transfer olunca daha da güçlendi. Hocanın 5 yıllık tecrübesi var. Ustası iyi olan kendisi de iyi olur. Bu maç iki takım içinde lig sınavı oldu. İlk yarısı Bordo- Mavililer’in 1-0 üstünlük ile sonuçlandı. Trabzonspor zenne futbol oynuyor. Aslında daha sert oynaması gerek, rakipler genelde bize karşı sert futbol oynayarak, bizlerin oyunu fauller ile dengeliyor.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap