SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fırtına Hatay’da Esti
23.12.2020

Karşılaşmanın ilk bölümünde Hatayspor daha üstündü. Ancak sönük bir ilk yarı izlediğimiz gerçeğini değiştirmez. Trabzonspor, orta sahası yine yetersiz oynuyor. Düşük pas yüzdesiyle oynayı, çok pas hatası yapıyorlar. Orta sahanın oyuna herhangi bir katkısı yok desek yalan olmaz. Bundan dolayı savunmada sıkıntılar doğuyor. İleri uçta üç oyuncu münferit oynadı, böyle olunca da takımın etkisiz oyunu ortaya çıkıyor.

Hatayspor ise bekleri ile hücum yaptığı için atakları tehlikeli oldu fakat golü bir türlü bulamadılar. Hiçbir gol pozisyonu olmayan ilk yarı izledik. Trabzonspor, dönen topları kontrol altına alamayınca, öne çıkmakta zorlandı. Hal böyle olunca da pozisyon bulamıyor, bir yandan da açık alan bırakıyor. İlk yarı Trabzonspor’da sadece Djaniny biraz etkili göründü. Diğer oyuncular vasatı aşamadı.

İkinci yarıya Hatayspor, üst üste etkili ataklarla geliştirerek başladı. Yusuf Sarı oyuna girince ister istemez Trabzonspor da hareketlendi. Ancak oyuncuların şahsi oynaması oyunda sıkıntı yaratmaya devam etti.

Trabzonspor, yaratıcılık anlamında gayretliydi. Altı haftadır ilk kez normale yakın bir oyun oynadı. Savunmada açık verdi ama gole izin vermedi. Çok önemli bir galibiyet elde etti. Takım kazanarak başarılı günlere geri dönüş sinyali verdi. Şayet kazanmak için oynarsa hiçbir engeli kalmaz. Takımın bu hafta diğer haftalara nazaran biraz daha toparlanmış oynadığını gördük.

Bu arada Trabzonspor’da yeni bir sorun ortaya çıktı. Abdullah Avcı, “Futbolda saha skorları önemli, ileriye dönük futbol oynuyoruz. Kaybetme alışkanlığı olan bir takımı devraldım ve bunu kazanan takım haline getireceğim” diye beyanat verdi. Avcı, bunu yaparken de savunmaya önem veriyor ve böylece kısır futbol ortaya çıkıyor.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap