SON DAKİKA
SON DAKİKA


Finali Orta Saha Kaybettirdi
26.05.2024

Trabzonspor Türkiye Kupası finalini neden kaybetti?

Takımın dizilişi yanlıştı. Abdullah Avcı’nın 4-4-1-1 dizilişi ile sahaya çıkmalıydı. Orta saha daha kuvvetli olmalıydı. Beşiktaş’ın amatör hocası Serdar Topraktepe, tecrübeli Avcı’ya nazaran daha etkili taktik uygulayınca Trabzonspor finali kaybetti. Rakip bizi presle boğdu.  Adam adama iyi pres yaptılar. Onuachu’yu iki kişiyle etkisiz hale getirdiler.. Aynı şekilde Vişça’yı da etkisiz kıldılar. Boşnak oyuncu sıfıra inip de etkili ortalar yapamadı. Bu ortalar gelmeyince istenen oyun oynanamadı. Şunu da söylemek lazım; Avcı takımı korkak oynattı.2-1 yenik duruma düşüldüğü zaman orta saha kuvvetlendirilmeliydi. Orta alanı beşlemeliydik. Eğer böyle olsaydı Trabzonspor finali kaybetmez en azından maçı uzatmaya götürebilirdi.

 

Abdullah Avcı giderse yerine kim gelmeli? Niçin?

 

Hoca kim olmalı derseniz ben yine Avcı’nın devam etmesinden yanayım. Türkiye Kupası’nı kaybetmesine ve birçok hatalarına rağmen… Çünkü Avrupa kupaları nedeniyle sezonu erken açacak olan Trabzonspor’un fazla zamanı yok. Bir ay gibi kısa zaman var. Bu kısa zamanda takımı Avcı’dan başkası gelecek sezona iyi hazırlayamaz. Mevcut kadroyu koruyup eksik yerlere yama yaparsak daha iyi duruma gelebiliriz.

 

Yeni sezonda hangi bölgelere, kaç transfer yapılmalı?

 

Öncelikle sol bek alınmalı. Birçok defa dile getirdik Orta sahaya etkili bir oyun kurucu (play maker) lazım diye. O eksiklik hala var. Sol açıkta da Nwakaeme gibi bir oyuncu alınmalı. Nwakaeme’den vazgeçemiyoruz. Öyle bir ayarda futbolu şart . Aslında çok adam lazım ancak ekonomik durumdan dolayı takıma da fazla külfet yüklememek gerekir. Genç oyunculardan takviye yapılıp, onları da takıma kazandırmalıyız.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap