SON DAKİKA
SON DAKİKA


Elveda Avrupa
13.12.2019

Basel’in hocası ofansif bir kadro ile maça çıktı.  

Ünal Karaman ise 8 as oyuncuyu Trabzon’da bırakıp yedek ağırlıklı kadro ile İsviçre’ye gitti.

Gazeteciler maç öncesi “Avrupa iddianız yok mu ?“diye sorunca Karaman “El insaf diye!” Sitem etti.

Halbu ki oynadığımız futbola ve kadroya bakınca yerel basın haksız sayılmaz.

Çünkü Trabzonspor yakaladığı kolay pozisyonları gole çevirebilseydi galibiyetle dönmek güzel olacaktı.

Basel maçına turistik bir seyahat niyetiyle gidildiği belliyken “oyuncularım sakat bu yüzden lige odaklandım” demek işin kolayı.

21. Dakikada yediğimiz golde kademe hatasını herkes gördü. Kaleci Erce de daha çevik davranıp golü engelleyebilirdi. Maç 1-0 olunca bordo mavililer motivasyonu kaybetti.

70.dakikada gelen ikinci golde ise savunma oyuncuları kaleci Erce ile beraber şut gelmeden yere yattılar, amatörce goller yendi.

Dün gece sadece Abdürrahim Dursun ve Serkan Asan’ı beğendim. Yaşları gereği fazla heyecanlılar ama fizik gücü oturup biraz daha kalıplanınca güzel işler yapacaklar. Gerçekten geleceği parlak  gençler yetişiyor.

 Ortasaha da ise Onazi özlenen libero boşluğunu dolduracak gibi. Uzun süre sonra ilk onbirde başladı ağır çekimde oynadı ama futbol tekniği ile yine de katkı sağlıyor.

Doğan Erdoğan ile Advijaj değinmek gerekirse performansları düşüşte.

ikise de çok fazla top kaybetti, Advijaj da Doğan da yeni sezonda bu takımın hızına yetişemeyecek.

Teknik anlamda eleştiri kabul etmek aslında takımı ileriye götürecektir. Trabzon Lisesi’nin efsane ismi Hayri GÜR hocamız “3 orta sağlam olacak, futbolu 3 orta oynar”derdi. Trabzonspor’un orta sahası daha kalabalık şekilde alana yayılmalı.

Yorumcuların hepsi Trabzonspor’un futboluna ayna tutuyor. Antrenör eleştirilere kulak verirse yükselir. Herkesin Trabzonsporlu olduğu bu şehirde takımı Avrupa’da başarılı görmek istemek kabahat değildir.

Teknik heyetin bu kadar sınırsız yetkisi varken yönetim her türlü karar hakkını antrenöre bırakmışken eleştirileri de olgunluk ile kabul etmeliler. Hoca nın da futbolcularında aldığı rakamlar küçümsenecek rakamlar değil.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap