SON DAKİKA
SON DAKİKA


Derbinin Anatomisi
18.10.2021

Trabzonspor yönetimi, Fenerbahçe maçında taraftar desteğini arkasına alarak en önemli hamleyi maçtan önce yapmış oldu. Fakat Abdullah Avcı’nın elinde en önemli adamı olan Marek Hamsik yoktu kozunu kaybeden Avcı ilk 11 dengesini kuramadı. Hal böyle olunca Fenerbahçe oyuna istekli başlayıp bir sıfır öne geçmeyi maçın ilk dakikasında başardı.

Ezeli rakibimiz olan Fenerbahçe’nin 1-0’lık üstünlüğü yarım saat kadar bile sürmedi takımın lider oyuncusu Bakasetas sahneye çıktı ve frikikten muhteşem bir gol attı. Böylece maç 1-1 oldu ve takım daha rahat oynamaya başladı. Ebetteki maçın kaderini değiştiren kırılma noktası Beratın yerine Siopis ve Gervinho’nun yerine Cornelius’un girmesiydi. Siopis ile Cornelius ilk 11’de başlasaydı maçı çok daha rahat da kazanabilirdik.

Avcı, Hamsik’in yokluğunda kadro dengesini sonradan kurdu Fenerbahçe’de kırmızı karttan sonra film koptu göbekte oyun kurucu olarak kimin oynayacağı belli değildi iki yönlü oynayan yani hem savunma hem hücum yapan Hamsik’in boşluğunu Siopis ve Cornelius ikilisi doldurdu. Böyle derbilerde maçı kazanmak için önemli olan rakibin ne yaptığı değil bizim ne yaptığımızdır mesela kaleci Altay’ı herkes gözünde büyüttü halbuki Trabzonspor pas trafiğini kurup etkili oynamaya başlayınca peş peşe iki gol buldu ve Altay’ın sahada ismi de cismi de kalmadı.

Sonuç olarak yanlış kadro dizilimi ile başladığımız maçta yerinde değişiklikler ile müdahale edilince haftayı lider kapatmayı başardık Fenerbahçe’yi kendi sahamızda mağlup etmek ve lider olmak hepimizi mutlu etti. O maçın kritiği ise Gervinho sahada adeta gudalis gibi bir oyana bir bu yana koşuyor halbuki Cornelius gibi adamı yedek kulübesinde oturtmak mantıklı değildi ikinci ara değişikliklerden sonra takımın pas şiddeti arttı oyun kalitesi yükseldi ve gerçek Trabzonspor’u izleme fırsatı bulduk. Hamsik’in yokluğunda maçın adamı Cornelius oldu. Trabzonspor bu uzun metrajlı şampiyonluk filminde acele ederek değil örerek gitmeyi seçiyor. Tüm eksiklere rağmen derbiyi kazanmak herkese moral verdi.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap