SON DAKİKA
SON DAKİKA


CHP İl Başkanı’nı Seçiyor
15.02.2020

Saha sonuçları iyi olunca kimse kulüp başkanını değişmek istemez ama 23 Şubat’ta Ramada Otel’de CHP Trabzon il başkanlığı için seçim hazırlıkları başladı.

Sotka mahallesinden meydana kadar merkez delegelerinin hepsi heyecanla CHP’nin eski günlerini yaşatacak bir yönetim istiyor çünkü olası bir seçimde Ekrem İmamoğlu memleketi Trabzon’a elbet bir rüzgâr gönderecek ve milletvekili sayısı artacak.

Seçime giren adayların profiline bakınca biri örgütçü biri yenilikçi deniliyor.

Son birkaç haftada ise herkes ilçe delegelerini ikna etmek için hem doğuya hem batıya gidiyor.

Mahalle temsilcileri ve delegelerden bize gelen görüş; CHP Trabzon İl başkanı aktif bir isim olmalıdır görüşü. Partililer rahmetli Ertuğrul Atakan gibi şehirde tanınan isimlerin makamı doldurmasını istiyor.

Güzide hanım bayan aday olmasının avantajını kullanıyor. Verdiği beyanatlarda devrimci bir aileden geldiğini hatırlatıyor. Ömer Bey ise yeni bir yüz olarak sahnede ve AKP iktidarının “Trabzon’u yoklar şehri yaptığını” bu nedenle AKP’li Büyükşehir Belediyesi’ne karşı daha etkili bir muhalefet yapılacağının sözünü veriyor.

Ancak parti tabanı tek bir şey istiyor Trabzon’da oy artışı olsun!

CHP’nin son iki yıllık karnesine bakarsak;

2018 yılında vekil yarışında 2.sıra Saadet partisine gitmiş.

2019 yılında Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti’ye kaptırılmış.

Her şeye rağmen Güzide hanımın uzun süreli bir mücadelesi var. Ömer Bey’in ise yönetimi eleştiriliyor. Kim ne derse desin; Her iki adayda aileden partili ve çalışmaya hevesli.

Seçimin matematiği de ortada 148 Ortahisar delegesinin çoğu eski ilçe başkanı Ömer Bey’e daha yakın. Güzide hanım ise toplamda 159 oya sahip ilçe başkanları ile dirsek temasında.

Elbette bu ilçelerden diğer adaylar lehine kopmalar yaşanacaktır. Bu yüzden delegeler merakla adaların yönetiminde kimlerin yer alacağını izliyor.Trabzon her zaman CHP’nin kalesi olmuştur. Bu yüzden iddialı olan kazanacaktır. Tüm adaylara başarılar dilerim.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap